Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 χρόνων άφησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ζάχος Χατζηφωτίου. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Τη σχετική είδηση για την επιβεβαρημένη κατάσταση της υγείας του είχε επιβεβαιώσει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, πριν από λίγες μέρες ο Νίκος Μαστοράκης, ο οποίος διατηρεί στενή φιλία με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα.

Έγραφε: «Μαθαίνω ότι ένας πολύ φίλος, αν και ποτέ “κολλητός,” ο Ζάχος ή αλλιώς Ζαχούλης, κατά κόσμον Ζάχος Χατζηφωτίου, μπήκε σήμερα επειγόντως στο ΝΙΜΙΤΣ με σοβαρό πρόβλημα, πιθανόν ειλεό, που τον είχε απασχολήσει και πέρυσι. Τον Ζαχούλη (γεννημένος το 1923 και βαθύτατα ερωτευόμενος με το αυτοκίνητο και τους αγώνες) τον χάρηκα όταν ήρθε πέρυσι στο ACCS. Και χάρηκε κι εκεινού που είδε αυτοκίνητα νεότερά του. Γίνε καλά αμέσως, νέε μου. Είναι εντολή».

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν άνθρωπος του πνεύματος και αρκετά αγαπητός στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας. Πριν από λίγα χρόνια, το 2018 ο Ζάχος Χατζηφωτίου είχε συναντήσει προσωπικά τον βασιλιά Κάρολο και τη βασιλική σύζυγο της Αγγλίας, Καμίλα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ελλάδα ο Κάρολος και η Καμίλα βρέθηκαν στο Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο και κατέθεσαν στεφάνι. Εκεί είχαν συναντήσει και τον Ζάχο Χατζηφωτίου.

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ