Την ημέρα που η Νόρα Βαλσάμη συμπληρώνει το 75ο έτος της ηλικίας της, αποχαιρετά για πάντα τον επί 49 χρόνια σύζυγό της, Ερρίκο Ανδρέου. Η κηδεία του σκηνοθέτη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου. Η σύζυγός του απουσίαζε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του okmag, καθώς δεν είναι καλά στην υγεία της.

Η Νόρα Βαλσάμη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του okmag, βρίσκεται στη Σύρο όπου ζούσαν μόνιμα τα τελευταία χρόνια και είναι καταβεβλημένη.

Στο πλευρό του αγαπημένου τους γιου, Έρικ Ανδρέου στάθηκαν συγγενείς και φίλοι. Ανάμεσά τους και η Νταίζη Λεμπέση που δεν έφυγε στιγμή από δίπλα του.

Ο Ερίκ Ανδρέου με την Νταίζη Λεμπέση.

Ο Έρικ Ανδρέου είναι ο καρπός ενός μεγάλου έρωτα. «Τον ερωτεύτηκα παράφορα» είχε εξομολογηθεί εκείνη σε συνέντευξή της. «Με τη Νόρα δέσαμε πολύ, ήμασταν ερωτευμένοι» είχε επιβεβαιώσει ο Ερρίκος Ανδρέου.

«Γνωριστήκαμε απ’ τον Φίνο, όταν σκηνοθέτησε με άλλο όνομα τα “Δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι”. Δεν του άρεσε το σενάριο και τότε έκανε το “Εκείνος κι εκείνη”»” με την Καρέζη. Αυτός κι αν ήτανε κουλτουριάρης! Διεύρυνε τις γνώσεις μου για τον κινηματογράφο, σαν να μορφώθηκα απ’ τον Ερρίκο”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Νόρα Βαλσάμη.

Παντρεύτηκαν στις 18 Ιουνίου του 1973 έπειτα από περίπου 7 χρόνια σχέσης.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ