Ο Νίκος Οικονομόπουλος βρίσκεται στην Κέρκυρα καθώς είχε προγραμματισμένη συναυλία, για τις 19 Αυγούστου, στο Παλαιό Φρούριο. Ο λαϊκός τραγουδιστής ανέβασε το πρωί της Πέμπτης ένα βίντεο από το Λιστόν δείχνοντας τον ενθουσιασμό του που βρίσκεται στο νησί.

Η χαρά αυτή φαίνεται πως δεν κράτησε πολύ αφού ενημερώθηκε πως η συναυλία της επόμενης μέρας δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος εξήγησε μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram τους λόγους που δεν θα τον δουν οι θαυμαστές του στην Κέρκυρα.

«Η Αρχαιολογία της Κέρκυρας, θεώρησε ότι η συναυλία μας με την Φιλαρμονική Εταιρία Σκριπερού Κερκύρας δεν σύναδε με την ιστορικότητα του χώρου», εξηγεί ο Νίκος Οικονομόπουλος κάνοντας λόγο για «περίεργα κριτήρια περί της πολιτισμικής ποιότητας» τα οποία έχει η Αρχαιολογία.

Η ενημέρωση για την απόρριψη της αίτησης της συναυλίας μάλιστα ήρθε μόλις στις 17 Αυγούστου και ενώ, όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης, «όλα ήταν έτοιμα για την διεξαγωγή της συναυλίας».

«Είμαι πραγματικά πολύ στεναχωρημένος που δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί σας. Μαζί με εσάς αδικήθηκα κι εγώ από την νοοτροπία της Αρχαιολογίας. βεβαίως, το θέμα δεν θα μείνει έτσι. Θα έχει ανάλογη νομική αντιμετώπιση», σημειώνει ο Νίκος Οικονομόπουλος κάνοντας γνωστές τις προθέσεις του.

Ο επόμενος καλοκαιρινός σταθμός του τραγουδιστοί είναι η Κρήτη. Στις 30 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου. Μαζί του είναι σε όλη την περιοδεία και η Ήβη Αδάμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ