Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Νίκος Μαστοράκης και μοιράστηκε κάποιες σκέψεις του στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο δημοσιογράφος κλείνει τα 81 αλλά ανήκει, όπως λέει, «στην κατηγορία των πιστών στη θεωρία ότι δεν γέρναμε».

Ολόκληρη η ανάρτησή του

«Όταν μικροί γιορτάζουμε γενέθλια, κάνουμε κρυφές ευχές όπου η συνηθέστερη είναι “να μεγαλώσω”. Και σε πολλούς η ευχή πιάνει, μεγαλώνουν, μετά μεγαλώνουν κι άλλο κι ύστερα παραμεγαλώνουν ώστε κάθε τους γενέθλια να πιστώνονται ως “βιολογική νίκη”. Ανήκω στην κατηγορία των πιστών στη θεωρία ότι δεν γέρναμε, απλώς μεγαλώνουμε. Είναι ένας τρόπος σκέψης που δυστυχώς δεν τον έχουν οι περισσότεροι, εκείνοι που ξεγελιώνται να νομίζουν ότι γέρνανε, επειδή ληξιαρχικά ένα χαρτί λέει ότι γέρασαν. Η επειδή τα κεριά στην τούρτα τους φωτίζουν ένα τεράστιο δωμάτιο και οι στίχοι “μεγάλος να γίνεις” είναι πια άκυροι», γράφει ο Νίκος Μαστοράκης.

«Σήμερα μου θύμισαν οι νέες γενεές της οικογένειας ότι πρέπει να γιορτάσω μια ακόμη… βιολογική νίκη, και έτσι, αφού η ηλικία μου δεν προσδιορίζεται από κανέναν άλλο παρά μόνο από μένα, αφού βρίσκομαι στην περίοδο new fifties και επειδή όλα αυτά, νιότη, ηλικία, γήρας ανάγονται στην περιοχή του λαϊκού “είσαι ό,τι σκέφτεσαι”, αντί να δεχτώ ευνές από τους φίλους μου, στέλνω εγώ ευχές. Ίσως ακουστεί εγωϊστικό, αλλά σας εύχομαι να έχετε το πάθος για ζωή, την υγεία, τη συμπαγή οικογενειακή αγάπη, την αισιοδοξία, το πείσμα στους στόχους, την αυθόρμητη αναθεώρηση αυτών των στόχων, τον άκρατο ενθουσιασμό για μικροπράγματα και την ασίγαστη φλόγα δημιουργίας που έχω κι εγώ. Δεν είναι έτσι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάζει κάποιος;»

Ο Νίκος Μαστοράκης έκλεισε το κείμενό του με ένα υστερόγραφο. «Ξέρω ότι θα με “γεμίσετε” με GIFάκια (κατ’ εξαίρεση σήμερα) φροντίστε μόνο να αποφύγετε τα ίδια και τα ίδια».

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝΟταν μικροι γιορταζουμε γενεθλια, κανουμε κρυφες ευχες οπου η συνηθεστερη ειναι "να…

Posted by Nico Mastorakis on Wednesday, April 27, 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ