Η είδηση για το gay ζευγάρι που αυτοκτόνησε στην Αρμενία επειδή η οικογένειά του δεν αποδεχόταν τη σχέση τους έχει συγκινήσει τον πλανήτη από την Τετάρτη που έγινε γνωστή. Έναν κόμπο στο στομάχι ένιωσε και ο Νίκος Κοκλώνης που θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα μέσα από τα social media του.

«Δυο νέοι ερωτευμένοι δίνουν τέλος στη ζωή τους δίνοντας ένα τελευταίο φιλί και πέφτοντας από μια γέφυρα, γιατί η κοινωνία που ζουν δεν τους επιτρέπει να χαρούν την αγάπη τους. Σαν χαστούκι που σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πως το δικαίωμα να αγαπάς, να ερωτεύεσαι και να μπορείς να αγκαλιάζεις τον άνθρωπό σου όταν περπατάτε μαζί στον δρόμο για πάρα πολύ κόσμο σε πολλές χώρες και σε πολλές κοινωνίες δεν είναι καθόλου δεδομένο», γράφει αρχικά ο Νίκος Κοκλώνης.

«Συνέβη στην Αρμενία όπου δύο νεαρά αγόρια αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεχαν άλλο την κριτική, τις λοξές ματιές, την μη αποδοχή. δεν άντεχαν τον πόνο να μην μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Συμβαίνει δυστυχώς παντού. Όχι μόνο στην Αρμενία. Όχι μόνο στα μικρά χωριά της επαρχίας με τις κλειστές κοινωνίες και τα κλειστά πολλές φορές μυαλά, αλλά δίπλα μας» συνεχίζει.

«Πότε θα γίνουμε άνθρωποι που πρώτα από όλα θα αγαπάμε; Πότε θα πάψουμε να είμαστε κριτές των πάντων που πρώτα από όλα καταδικάζουμε ό,τι δεν μπορούμε να καταλάβουμε και να αποδεχτούμε; Κόμπος στο στομάχι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ