Ένα νεαρό ζευγάρι στην Αρμενία αυτοκτόνησε πέφτοντας από τη γέφυρα. Λίγο πριν είχαν ανεβάσει φωτογραφίες τους όπου φαίνονταν να φιλιούνται. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι γονείς τους δεν είχαν αποδεχτεί τη σχέση των δύο αγοριών. Η είδηση της αυτοκτονίας του gay ζευγαριού συγκλόνισε και τη Δανάη Μπάρκα που στέκεται πάντα υπέρμαχος των δικαιωμάτων.

«Ένα ζευγάρι αυτοκτόνησε αφού πρώτα ανέβασε φωτογραφίες που αποκάλυψαν την αγάπη τους. Άρα: ζούμε σε έναν κόσμο που φαινομενικά όλοι παλεύουμε για την ισότητα, την ειρήνη και την αγάπη αλλά ουσιαστικά τα έχουμε κάνει χάλια», έγραψε η παρουσιάστρια του Mega.

Και συνέχισε: «Γιατί αντί να μας νοιάζει η ζωή μας και το πως θα εξελιχθούμε μας νοιάζει πως θα πούμε την κακία μας, πώς θα τονίσουμε το δράμα του άλλου για να αισθανθούμε καλύτερα, πώς θα υποβαθμίσουμε κάποιον μήπως καταφέρουμε να ανέβουμε εμείς και πως θα σπείρουμε διχόνοια. Αυτό μας αφορά όλους. Εμάς που βγαίνουμε κάθε μέρα στην τηλεόραση κι αντί να αναπαράγουμε κάτι ευχάριστο ή να ψάξουμε τρόπους ψυχαγωγίας βγάζουμε στο φως μαυρίλα, ξεκατίνιασμα, επίκριση και δηθενιά, εκείνους που κάθονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και γράφουν τίτλους φέρνοντας ανθρώπους σε δύσκολη θέση, εκείνους που κρυμμένοι σε ψεύτικα προφίλ επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε οι ίδιοι την αλήθεια τους κάθονται και λένε τον καθένα «gay, αδερφή, κοντό, χοντρό, ανορεξικό, άχρηστο» ,εκείνους που ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους χωρίς να συνειδητοποιούν ότι σ αυτό τον κόσμο που δημιουργούμε, θα αναγκαστούμε να ζήσουμε άρα όλο θα γυρίσει μπούμερανγκ, σε εκείνους που νοιάζονται μόνο για τον εαυτούλη τους και ξεχνάνε ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν και θα το βιώσουν όλο αυτό, και σε εκείνους που δεν βάζουν ποτέ την θέση τους, στα παπούτσια του άλλου».

«Μαζευτήκαμε όλοι σε μια κοινωνία και σκοτώνουμε νέα παιδιά επειδή ερωτεύτηκαν. Διότι ναι,αν ένας άνθρωπος αυτοκτονεί επειδή τον έκαναν να αισθανθεί υποδεέστερος, οι δολοφόνοι είμαστε όσοι μένουμε πίσω. Δεν ξέρω εσείς πώς αισθάνεστε, εγώ ντρέπομαι που ακόμα και τώρα πληγώνουμε τους γύρω μας».

Και καταλήγει η Δανάη Μπάρκα: «Αν δώσεις μίσος, αυτό θα πάρεις. Αν δώσεις σεξισμό ,φασισμό, υποβιβασμό, αυτό θα πάρεις. Αν δώσεις αγάπη, αγάπη θα πάρεις. Για διαλέξτε, τι θα προτιμούσατε για εσάς, για την μαμά σας, για το παιδί σας, για την γιαγιά σας, για τους φίλους σας… όλα αυτά μας αφορούν άμεσα όλους. Μέχρι να πεθάνω θα λέω αγάπη αγάπη αγάπη και σεβασμός.
Ας μην αυτοκτονήσουν αλλά παιδιά στον πλανήτη επειδή εμείς τα πληγώνουμε. Ας μην γυρνάνε παιδιά στο σπίτι κλαίγοντας επειδή κάποιο άλλο έμαθε απ’ το σπίτι του να κοροϊδεύει. Ας μην κλαίει κανένα άλλο παιδί στον πλανήτη αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ