Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι έγινε τα ξημερώματα με τις γαλλικές αστυνομικές αρχές να προχωρούν σε πέντε συλλήψεις. Σύμφωνα με τη Le Parisien πέντε άτομα στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στο σπίτι του οικοδεσπότη του επιτυχημένου γαλλικού ριάλιτι «Star Academy», προκάλεσαν φθορές, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί συναγερμός και να τραπούν σε φυγή.

Η γαλλική εφημερίδα ανέφερε ότι το σπίτι του παρουσιαστή του γαλλικού δικτύου TF1 βρίσκεται στο Fontenay-sous-Bois (Val-de-Marne) ενώ την ώρα της απόπειρας τόσο ο Νίκος Αλιάγας, όσο και τα μέλη της οικογένειάς του απουσίαζαν ενώ η πόρτα του σπιτιού έχει υποστεί ζημιές. Το όνομα του Έλληνα παρουσιαστή έγινε γνωστό στις αρχές, καθώς σε ένα από τα αυτοκίνητα του σπιτιού βρέθηκε το ασφαλιστήριό του.

«Γύρω στις 3:30 π.μ., (σήμερα το πρωί), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαύρο Citroën DS, σταθμευμένο κατά μήκος ενός δρόμου, στην περιοχή Bois de Vincennes. Ωστόσο, μόλις οι αρχές προσέγγισαν το όχημα, οι πέντε άνδρες προσπάθησαν να διαφύγουν αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Ακολούθησε καταδίωξη στους παρακείμενους δρόμους μέχρι το Nogent-sur-Marne, όπου το Citroën DS ακινητοποιήθηκε όταν προσέκρουσε σε κράσπεδο και σε ένα δέντρο. Τα πέντε άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τελικά τέθηκαν υπό κράτηση.

Στο αυτοκίνητό τους, η αστυνομία ανακάλυψε εξοπλισμό που δεν άφηνε αμφιβολίες για τις προθέσεις των υπόπτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Le Parisien.

Και συνεχίσει: «Επιστρέφοντας στο Fontenay-sous-Bois, η αστυνομία εξέτασε την περιοχή γύρω από το σπίτι μπροστά από το οποίο είχε σταθμεύσει το DS. Σύμφωνα με μια αναφορά, η πύλη της κατοικίας είχε παραβιαστεί και η μπροστινή πόρτα είχε υποστεί ζημιές, με μια τρύπα που είχε ανοίξει πάνω από την κλειδαριά. Ωστόσο, οι εισβολείς δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο σπίτι, επειδή είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Σημειώνεται ότι το όνομα του ιδιοκτήτη του σπιτιού αποκαλύφθηκε από ασφαλιστικό έγγραφο που εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο ίδιος κλήθηκε από τις αρχές προκειμένου να καταθέσει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ο Ετιέν Λινάρ, αναπληρωτής διευθυντής πληροφοριών του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου «France Télé» και πρώην παρουσιαστής του προγράμματος «Un oeil sur la planet», («Μια ματιά στον πλανήτη») έπεσε θύμα ληστείας που είχε πολλές ομοιότητες στον τρόπο με αυτή στην οικία του Νίκου Αλιάγα.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Αλιάγας – Τίνα Γρηγορίου: Casual chic εμφάνιση σε πάρτι στο Παρίσι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ