Στα θερινά σινεμά επανακυκλοφορεί με ειδικό μοντάζ η ταινία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό της έργο. Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Ωστόσο, η προγραμματισμένη πρεμιέρα της ταινίας της Μιμής Ντενίση αναβάλλεται και μεταφέρεται για την επόμενη εβδομάδα.

Το εν λόγω κινηματογραφικό εγχείρημα μετέφερε στη μεγάλη οθόνη την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια και τη σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε: Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο.

Αρχικά, μάλιστα είχε οριστεί η ταινία να επανακυκλοφορήσει σε ειδικό μοντάζ για τις θερινές κινηματογραφικές αίθουσες, από την Tanweer στις 19 Μαϊου 2022, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα η Μιμή Ντενίση αποκάλυψε πως αναβάλλεται η προγραμματισμένη πρεμιέρα της ταινίας στον θερινό κινηματογράφο του Φλοίσβου που ήταν για αύριο, Πέμπτη 19/5.

«Ο καιρός μας τα χάλασε!! Η πρεμιέρα της Σμυρνης αναβάλλεται για την Τρίτη 24 Μαΐου στις 9. Στον Φλοίσβο! Ανώτερα βία και δεν θελουμε να ταλαιπωρηθεί κανείς!», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μιμή Ντενίση στην ανάρτησή της.

Η υπόθεση της ταινίας

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ