Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημηρακόπουλος μίλησε στην εκπομπή T-Live σχετικά με την κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια. Η ηθοποιός στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την περασμένη Δευτέρα είχε αναφέρει μεταξύ άλλων το σοκ που υπέστη σε συνεργασία τους στο θέατρο όταν σύμφωνα με τα λεγόμενά της ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κατεβάσει το παντελόνι του και της επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολίασε με αφορμή την κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια.

«Η κ. Παπούλια αναφέρεται σε ένα περιστατικό το οποίο χρονολογεί το 1996, 1997, έρχεται και καταγγέλλει κάτι για τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά από 22, 23 χρόνια. Όταν τη ρωτήσαμε γιατί έκανε αυτή την αναφορά μετά από τόσα χρόνια, δεν μας έδωσε μια πειστική απάντηση. Απλώς μας είπε ότι ήρθε σε επαφή με την κα Παπαχαραλάμπους και έναν δικηγόρο που της είπε να πάει στο δικαστήριο.

Εγώ ρώτησα την κα Παπούλια, που σαν κυρία τη σέβομαι και σαν ηθοποιό επίσης, για στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την κατάθεσή της και μού απάντησε ότι το είπε στη μητέρα της. “Δεν υπήρχε κατά την ώρα της θεατρικής παράστασης που να τους μεταφέρετε ότι επέδειξε από τις κουίντες ο Πέτρος Φιλιππίδης τα γεννητικά του όργανα; Δεν το μοιραστήκατε αυτό το συμβάν;”. Όχι, το είπε στην μητέρα της. Είχαμε ερωτήματα λογικής γιατί να το κάνει αυτό ο Πέτρος Φιλιππίδης αλλά απάντηση πειστική δεν πήραμε. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Πέτρος Φιλιππίδης δικάζεται για βιασμούς. Βιασμός σημαίνει ότι με βία έχω γενετήσιες σχέσεις με μια γυναίκα. Εκεί η κυρία Παπούλια καμία βία δεν περιέγραψε όσον αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη. Και σε μια αναφορά που έκανε έτσι επί τροχάδην ότι την κάλεσε στο καμαρίνι του και προσπάθησε να την προσεγγίσει, του είπε “όχι”, γελώντας και σεβάστηκε την άρνηση ο Πέτρος Φιλιππίδης», είπε ο δικηγόρος.

Στη συνέχεια κατέληξε: «25 ολόκληρα χρόνια δεν θα το είχε μοιραστεί αυτό το περιστατικό με μια συνάδελφό της; Δεν μπορείς να το κρατήσεις μυστικό και να μη το μοιραστείς. Έχει κάποια λογική αυτό; Η μόνη λογική που έχει είναι ότι αυτή τη στιγμή οι κατηγορίες περί βιασμών έχουν εξαϋλωθεί αποδεικτικά και προσπαθούμε να μειώσουμε την προσωπικότητά του με τέτοιες κατηγορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ