Οι γυναίκες που ασχολούνται με την αθλητική δημοσιογραφία είναι άκρως εντυπωσιακές όπως, άλλωστε είναι και η Κέιτ Άμπντο. Γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1981 στην Αγγλία και σπούδασε Μετάφραση και Διερμηνεία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί διεθνώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Έχει καλύψει και τους αγώνες του UEFA Champions League για το αμερικανικό αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS Sports. Η σταδιοδρομία της εντυπωσιακής δημοσιογράφου ξεκίνησε στο γερμανικό, διεθνές ειδησεογραφικό, δίκτυο Deutsche Welle.

Από εκεί, η Κέιτ Άμπντο μετακόμισε στο CNN, όπου ανέβασε καθημερινά το πρόγραμμα World Sports. Παρουσίασε επίσης το μεγάλο σόου «Inside Africa». Άφησε το CNN για να ενταχθεί στο Sky Sport News στη Γερμανία, όπου ήταν η παρουσιάστρια και το βασικό πρόσωπο του καναλιού.

Από τη Γερμανία, μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να καλύψει τους αγώνες για τα: Pay Per View Boxing, European Football, Transfer Deadline Day και Sky Sports News και το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2015. Λίγους μήνες μετά, δέχθηκε μια πρόταση από το κανάλι για να μετακομίσει στις ΗΠΑ και να καλύψει το Champions League, Europa League, Παγκόσμιο Κύπελλο, FA Cup και Bundesliga.

Διαβάστε περισσότερα στο SportDay.gr