Η Κατρίνα Τσάνταλη δείχνει ακόμη μία φορά την ευαισθησία της για τα δικαιώματα των ζώων. Η επιχειρηματίας και συγγραφέας εξοργίστηκε με τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από το show του οίκου Schiaparelli στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

«Κάθε φορά εκπλήσσομαι με το πού φτάνει η ανθρώπινη βλακεία… Η παγκόσμια μόδα έχει ούτως ή άλλως αδιανόητη ματαιοδοξία και μέσα σε αυτήν, πολυεπίπεδη κακοποίηση ζώων. Δεν γίνεται το 2023 ακόμα να μιλάμε για γούνες και δέρματα. Κασμίρ και μάλλινα που πρέπει να ξεσκιστεί το ζώο για να τα πάρουν» γράφει αρχικά η Κατρίνα Τσάνταλη.

«On top of that, παίζει παντού σήμερα ένα show (;) που προωθεί τι; Το Trophy Huntingq Φυσικά υπάρχουν βλαμμένοι που αγοράζουν παράνομα τέτοια ζώα για να τα έχουν φασούλα τους, μέχρι που δεν μπορούν να τα διαχειριστούν και τότε ή τα πουλάνε σε ζωολογικούς κήπους ή σε σαφάρι για trophy hunting. Δηλαδή άλλοι βλαμμένοι πληρώνουν αδρά για να πάνε να πυροβολήσουν ένα λιοντάρι που έχει μάθει στην ανθρώπινη παρουσία (άρα δεν κρύβεται) και να το κάνουν χαλί ή να κρεμάσουν το κουφάρι σε έναν τοίχο τους»

Στη συνέχεια η Κατρίνα Τσάνταλη σημείωσε κάποια θλιβερά νούμερα που έχουν σχέση με τη βιομηχανία της μόδας. «2,5 εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται ετησίως στον χώρο της μόδας. Για τσάντες. Για παπούτσια. Για ρούχα» σημειώνει και προτείνει στους διαδικτυακούς της φίλους να δουν το ντοκιμαντέρ Slay μέσα από την πλατφόρμα Water Bear -όπου μπορούν να βρουν κι άλλα ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ και ταινίες.

«Προφανώς και τα κεφάλια των ζώων δεν είναι αληθινά. Αυτό όμως δεν σταματά να το κάνει προβληματικό από τη στιγμή που υπάρχει το trophy hunting σαν κάτι πολύ πραγματικό στην εποχή μας» διευκρινίζει η Κατρίνα Τσάνταλη. «Πρόσφατα έπαιζε στο Instagram φωτογραφία, κάπου σε δική μας επαρχία, με κουφάρι λιονταριού (αληθινότατου) σε βιτρίνα μαγαζιού. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν pets τέτοια ζώα πολύ κοντά μας. Δεν συμβαίνει μόνο στην California και στο Dubai αυτό. Και όταν μέχρι πέρσυ τα μεγαλύτερα προβλήματα της αστυνομίας στο LA ήταν που κυνηγούσαν λιοντάρια και τίγρεις που το έσκαγαν από τα σπίτια ηλιθίων (και σαφέστατα τα σκότωναν γιατί είναι επικίνδυνα) είναι αδιανόητο να έρχεται σήμερα ένα gashion show με πασίγνωστα μοντέλα με τέτοια εικόνα».

Και καταλήγει: « Ούτε τα παιδάκια της Balenciaga ήταν σε πραγματική σαδομαζοχιστική κατάσταση, αλλά προφανώς υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις».

Με την τοποθέτηση της Κατρίνας Τσάνταλη συμφωνεί και ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης. Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Παγιδευμένοι» κοινοποίησε τα stories της και στον δικό του λογαριασμό στο Instagram. Είναι άλλωστε γνωστή η αγάπη του για τα ζώα και η ευαισθητοποίησή του όσον αφορά τα δικαιώματά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ