Η καμπάνια του οίκου Balenciaga για την Άνοιξη 2023 αποτελείται από φωτογραφίες που σόκαραν οδηγώντας τον κόσμο της μόδας να μιλάει για το σκάνδαλο Balenciaga. Oι φωτογραφίες της καμπάνιες δείχνουν από τη μια παιδιά να κρατούν στα χέρια τους BDSM αρκουδάκια και από την άλλη ένα δικαστικό έγγραφο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από το 2008 για υπόθεση διαδικτυακής παιδικής πορνογραφίας να παίρνει τη θέση του prop στη φωτογράφιση.

O κόσμος της μόδας αντέδρασε παγκοσμίως ενώ και κορυφαίοι Έλληνες σχεδιαστές πήραν θέση με σχετική ανάρτηση στα Social Media.

Ο Γεωργιανός σχεδιαστής Demna και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου τοποθετήθηκε σήμερα ζητώντας συγγνώμη μέσω μιας ανάρτησης. Συγκεκριμένα έγραψε: «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για τη λανθασμένη καλλιτεχνική επιλογή του κόνσεπτ για την καμπάνια με τα παιδιά και αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήταν ακατάλληλο τα παιδιά να προωθούν αντικείμενα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά.

Όσο και αν μερικές φορές θα ήθελα να προκαλέσω μια σκέψη μέσα από τη δουλειά μου, ΠΟΤΕ δεν θα είχα σκοπό να το κάνω αυτό με ένα τόσο φρικτό θέμα, όπως η κακοποίηση παιδιών που καταδικάζω. Τελεία. Πρέπει να μάθω από αυτό, να ακούσω και να συνεργαστώ με οργανώσεις παιδικής προστασίας για να μάθω πώς μπορώ να συνεισφέρω και να βοηθήσω σε αυτό το τρομερό θέμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ