Στο Συρέτ της Ρουμανίας βρέθηκε πριν από λίγες μέρες η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος άνθρωπος» για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος που από το 2011 έχει ξεκινήσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με την κοινωνική κουζίνα που μαγειρεύει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη συυγκέντρωσε αγαθά πρώτης ανάγκης και έκανε μια αποστολή ως τη Ρουμανία. Στόχος ήταν να δοθούν τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν με την άμεση κοινητοποίηση του κόσμου, στους πρόσφυγες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ανάμεσα στην ομάδα των εθελοντών που βρέθηκαν στη Ρουμανία ήταν και η Κατερίνα Θεοχάρη.

Μαζί του για το Συρέτ της Ρουμανίας ταξίδεψε και μια ομάδα εθελοντών. Ανάμεσά τους ήταν η πρώην παίκτρια του MasterChef, Γωγώ Δελογιάννη, η ηθοποιός Κατερίνα Θεοχάρη και άλλοι.

Φθάνοντας στη Ρουμανία, όλη η ομάδα μοίρασε στους πρόσφυγες τα είδη πρώτης ανάγκης που μετέφεραν και στήθηκαν μεγάλα καζάνια για να φτιαχνεί φαγητό για όλους.

Συγκεκριμένα, η ομάδα βρέθηκε στη Ρουμανία την Κυριακή 20 Μαρτίου. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» ανέβασε και μια ανάρτηση στο Instagram αναφέροντας: «Συρετ, χθες. Τροφιμα σε προσφυγικούς καταυλισμούς με γυναικόπαιδα 60 ατόμων,μαγείρεμα για 2000 ανθρωπους, παιχνίδι με παιδιά που ανθίζει ξανά το χαμόγελο στα χείλη τους, προμήθειες σε 2 ορφανοτροφεία και παιχνίδι με τα παιδιά, αποστολή καθημερινά 400 μερίδων φαγητού για εγκλωβισμένους μέσα στην Ουκρανία, προμήθεια και σε άλλο σημείο εισόδου προσφύγων με το βανάκι των παιδιών που ήρθαν από Θεσσαλονικη είναι μερικά από αυτά που κάνανε όλα αυτά τα παιδιά που ήρθαν μαζί με τον άλλο άνθρωπο. Η αλληλεγγυη από ολους για ολους είναι η δύναμη μας}, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ