Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα η κακοκαιρία Elias. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25/9 και επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα υπάρχουν και χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Ο προγνώστης του καιρού και πρώην διευθυντής των προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκος Καντερές μιλά στο okmag για τη νέα κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, ωστόσο, φαίνεται αισιόδοξος καθώς αυτή τη φορά δεν θα έχουμε τον όγκο νερού και τα ακραία φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel και της κακοκαιρίας Ιανός.

«Σε εξέλιξη είναι αυτή η κακοκαιρία, αλλά δεν θα έχει τόσο μεγάλη επίδραση στην περιοχής της Θεσσαλίας. Δεν συγκρίνεται με την κακοκαιρία Daniel και την κακοκαιρία Ιανός. Είναι μια φθινοπωρινή αλλαγή του καιρού στο πλαίσιο της κανονικότητας. Το απόγευμα της Τρίτης και την Τετάρτη θα επηρεάσει η κακοκαιρία τη χώρα μας. Κυρίως τη Στερεά Ελλάδα, μέρος της Θεσσαλίας και την Πελοπόννησο. Κατά τόπους θα υπάρξουν και έντονα φαινόμενα.

Θα επηρεαστεί και η Βόρεια Εύβοια και οι Σποράδες, όπως είχε γίνει και πέρσι. θα πρέπει οι δήμοι να είναι σε ετοιμότητα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα φύγει την Πέμπτη το απόγευμα. Θα επηρεάσει και την Κρήτη και τα Χανιά και θα αποτελέσει παρελθόν, για να αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός και να ανέβει η θερμοκρασία.

Από Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός και ακόμη καλύτερα το Σαββατοκύριακο. Θα υπάρξουν στην ηπειρωτική Ελλάδα κάποιες βροχές την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, αλλά όχι κάτι σοβαρό. Είναι κάτι φυσιολογικό, από δευτέρα Τρίτη ο καιρός θα είναι καλός.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Ανθρωπιστική βοήθεια από την Barking Well με τρόφιμα και φάρμακα για τις πληγείσες περιοχές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ