Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου μία εβδομάδα μετά τον πολιτικό της γάμο με τον Νίκολας Μπάγκορι, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί του.

Το ζευγάρι πραγματοποίησε τον πολιτικό του γάμο στις 22 Απριλίου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης του Λουξεμβούργου. Αντάλλαξαν όρκους με τη δήμαρχο Λιντί Πολφέρ να επισημοποιεί τη σχέση του ζευγαριού.

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου στον πολιτικό της γάμο με τον Νίκολας Μπάγκορ.

Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου: Ο θρησκευτικός γάμος με τον Νικολάς Μπάγκορι

Μία εβδομάδα μετά η 32χρονη κόρη του Μεγάλου Δούκα Ανρί και της Μεγάλης Δούκισσας Μαρία Τερέζα του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε τον 33χρονο επιχειρηματία για δεύτερη φορά σε μια θρησκευτική τελετή στο Bormes-les-Mimosas της Γαλλίας το Σάββατο.

Η νύφη επέλεξε ένα ελαφρώς off shoulder νυφικό με μακρύ πέπλο διακοσμημένο με χάντρες και πέρλες. Φορούσε επίσης μια τιάρα, ενώ το μακιγιάζ της ήταν σε φυσικούς τόνους. Την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα συνόδευε ο πατέρας της, Μέγας Δούκας Ερρίκος του Λουξεμβούργου στην εκκλησία.

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε τον Νοέμβριο του 2022 και ο γάμος της είχε προαναγγελθεί.

Η Αλεξάνδρα είναι το τέταρτο παιδί και η μοναχοκόρη του Μεγάλου Δούκα Ανρί και της Μεγάλης Δούκισσας Μαρία Τερέζα. Αυτή τη στιγμή είναι έβδομη στη σειρά διαδοχής του θρόνου, ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδερφό της Μεγάλο Δούκα Γκιγιάμ, τον 2χρονο γιο του πρίγκιπα Κάρολο, τον νεογέννητο γιο του πρίγκιπα Φρανσουά, τον μεγαλύτερο αδερφό της πρίγκιπα Φέλιξ, την 8χρονη κόρη του πριγκίπισσα Αμαλία και τον 6χρονο γιος του πρίγκιπα Λίαμ. Ακολουθεί την Αλεξάνδρα ο μικρότερος αδερφός της, ο πρίγκιπας Σεμπαστιέν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ