Σε μια κίνηση αγάπης προχώρησε η Ναταλί Κάκκαβα μετά τις μεγάλες καταστροφές που έπληξαν τη χώρα, έπειτα από τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα. Η γνωστή παρουσιάστρια με τη βοήθεια του συζύγου της, Γρηγόρη Γκουντάρα και όλων των ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν μετά την έκκλησή της για βοήθεια, συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Η Ναταλί Κάκκαβα μιλά με συγκίνηση στο okmag για την τεράστια ανταπόκριση που είχε η έκκλησή της στον κόσμο για βοήθεια σε όσους πλήττονται από τις φωτιές και έκανε μια αισιόδοξη διαπίστωση «Πως υπάρχει ακόμη ανθρωπιά».

«Γενικά είμαι ευαισθητοποιημένη όσον αφορά στον εθελοντισμό και όταν μπορώ να προσφέρω κάτι σε όποιον βρίσκεται σε μια δύσκολη συνθήκη, είμαι πάντα εκεί. Η ευλογία Θεού όμως, είναι ότι δεν είμαι μόνη μου και σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη, βλέπεις ότι ενώνονται και συ στρατεύονται χιλιάδες κόσμου. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι η ανθρωπιά δεν έχει εκλείψει. Υπάρχει, είναι εκεί και είναι ζωντανή. Είναι πραγματικά τόσο αισιόδοξο το ότι μέσα από μια καταστροφή που πλήττει τη χώρα μας, υπάρχουν τόσοι άγνωστοι άνθρωποι που ενωνόμαστε για έναν κοινό στόχο, να εξαλείψουμε τον πόνο εκείνων που βιώνουν την καταστροφή», ανέφερε η Ναταλί Κάκκαβα.

Η ίδια αναφέρθηκε στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Λαγονήσι πριν από 1,5 μήνα. .

«Και εδώ στο Λαγονήσι, εμείς βιώσαμε πριν από 1,5 μήνα μια πολύ μεγάλη καταστροφή. Κάηκε σχεδόν το 1/4 της περιοχής μας. Πολλές οικογένειες – 17 σπίτια κρίθηκαν κόκκινα και 17 κίτρινα μόνο στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού- βίωσαν αυτήν την κατάσταση. Αγχωθήκαμε, στρεσαριστήκαμε, πλησίασαν οι φλόγες τα δικά μας σπίτια. Μπορεί το σπίτι μας να μην κάηκε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ταυτιστήκαμε με την αγωνία των ανθρώπων που καίγονταν τα σπίτια. Ήρθε μπροστά μας, τα παιδιά μου έκλαιγαν και ήταν μια άσχημη συνθήκη. Όποιος δεν έχει ζήσει κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το καταλάβει. Ακόμη, κι εγώ που το λέω δεν μπορώ να καταλάβω πώς νιώθουν οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους. Είχαν μια απελπισία στο βλέμμα. Ήταν άνθρωποι που πάλευαν χρόνια να στήσουν ένα σπιτικό και ξαφνικά σε μια νύχτα βρίσκονται στον δρόμο».

Πώς ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία;

Σε αυτό το πλαίσιο, επειδή η τραγωδία χτύπησε και τον δήμο Σαρωνικού υπήρξε μια ευαισθητοποίηση στην περιοχή και προσπαθήσαμε και εμείς να κοινοποιήσουμε αυτήν την πρωτοβουλία και αυτό πήρε μεγάλη διάσταση.

Η πρώτη αφορμή ήταν μια πυρόπληκτη οικογένεια με δυο γονείς και δυο παιδιά, που κάηκε ολοσχερώς το σπίτι τους και ξεκινήσαμε να κάνουμε μια κοινοποίηση για να τους βοηθήσουμε. Υπήρχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση που συγκεντρώσαμε τρεις οικιακούς εξοπλισμούς και όχι έναν που χρειαζόμασταν. Έμειναν μάλιστα πολλά πράγματα από αυτή την κινητοποίηση και όποιος έχει ανάγκη είμαστε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε.

Πώς είναι η επόμενη μέρα μετά τις φωτιές;

Αυτές τις μέρες γνώρισα δυο πυρόπληκτους ανθρώπους που είναι σε δύσκολη θέση, 1,5 μήνα μετά την καταστροφή. Προς το παρόν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους δεν έχουν που να μείνουν. Δεν είναι όλοι τυχεροί να έχουν οικογένειες και φίλους που να μπορούν να τους φιλοξενήσουν. Κάποιοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Και εμείς όσο μπορούμε θα βοηθήσουμε, αλλά το κράτος θα πρέπει να παρέμβει πιο άμεσα. Και αυτό δεν είναι μόνο στον δήμο Σαρωνικού, αλλά σε όλη την Ελλάδα. αυτοί οι άνθρωποι που κάηκαν τα σπίτια τους πού θα μείνουν μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές;

Αυτές τις μέρες έγινε μια κινητοποίηση και συγκεντρώσατε είδη πρώτης ανάγκης για να στείλετε στους πυροσβέστες.

Στην τελευταία κινητοποίηση υπήρξε και μια μεγάλη βοήθεια από τη Help Hellas, όπου συλλέξαμε νερά, ξηρά τροφή, ισοτονικά, ηλεκτρολύτες και μάσκες που στείλαμε σερ πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομία και όσους βρίσκονται και μάχονται στα πύρινα μέτωπα. Και ήταν συγκινητική η κινητοποίηση του κόσμου. Σε πέντε μόλις ώρες συγκεντρώθηκαν 2.000 νερά, 6.000 μάσκες, τρόφιμα. Ήταν συγκλονιστικό όλο αυτό. Δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά και η αξία της προσφοράς.

Διαβάστε επίσης:

Ξέσπασε η Ζέτα Δούκα: «Η γη θα μπορούσε να μας θρέψει. Τώρα θα μας αφανίσει»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ