Με τον νεότερο σε ηλικία δήμαρχο της Αττικής, Δημήτρη Παπαχρήστο και την παράταξη «Σαρωνικός Ξεκινάμε» εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στον δήμο Σαρωνικού η Ναταλί Κάκκαβα.

Η Ναταλί Κάκκαβα μιλά στο okmag για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο κόσμος στο πρόσωπό της, το έργο που θα ήθελε να αφήσει, αλλά και τον έντιμο αγώνα που έδωσε στο πλευρό του νέου δημάρχου ηλικίας μόλις 30 ετών, αλλά με… πλούσιο βιογραφικό.

Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανάδειξή σας στον δήμο Σαρωνικού;

Είμαι ευγνώμων για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο κόσμος. Είναι μια τεράστια ευθύνη για εμένα και θα προσπαθήσω και θα κάνω ό,τι μπορώ και ό,τι περνά από το χέρι μου για να τιμήσω μία, μία τις ψήφους των ανθρώπων που με εμπιστεύθηκα. Ταυτόχρονα, θα ήθελα και οι άνθρωποι που δεν με ψήφισαν στο μέλλον να πουν ότι δικαίως επιλέχθηκα από μια μεγάλη μερίδα του κόσμου και πρόσφερα όσα μπορούσα για το κοινό καλό.

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον δήμο;

Η επόμενη μέρα θα εξαρτηθεί από τον νέο δήμαρχό μας. Θα συζητήσουμε για το τι θα αναλάβει ο καθένας μας. Εγώ είμαι στρατιώτης. Ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με τον Δημήτρη Παπαχρήστου και την παράταξη «Σαρωνικός ξεκινάμε» και είμαι σίγουρη ότι ο δήμαρχος θα με αξιοποιήσει σε ό,τι πιστεύει ότι θα είμαι χρήσιμή και θα προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα.

Είμαι πολύ χαρούμενη. Θεωρώ πως κάναμε έναν έντιμο αγώνα από την πλευρά μας που δικαιώθηκε. Εγώ ήθελα όλο αυτό να έχει έναν νόημα και για τα παιδιά μας. Χάρηκα που είδαν τη μαμά να αγωνίζεται με πάθος, με εντιμότητα, με πείσμα. Κονταροχτυπήθηκα, μίλησα, έθεσα τα θέματά μου και ενδεχομένως αντιπαρατέθηκα και να αδικήθηκα κιόλας. Έγιναν τόσα πράγματα.

Το σημαντικότερο όμως είναι η παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στα παιδιά μας, Όχι μόνο όσα θα τους αφήσουμε στο μέλλον, αλλά να μας βλέπουν καθημερινά να μαχόμαστε, να εργαζόμαστε και να προσπαθούμε. Θέλουμε να δίνουμε πάντα το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας. Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν σε μια οικογένεια που έχουν από τους γονείς καλό πρότυπο, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα γίνουν καλοί άνθρωποι. Αυτός είναι και ο δικός μας θησαυρός.

Το γεγονός ότι ο δήμαρχος είναι αρκετά νέος σε ηλικία έπαιξε κάποιο ρόλο στην εκλογή του. Στο πλαίσιο που ο κόσμο αναζητά νέα πρόσωπα σε καίριες θέσεις;

Ο δήμαρχός μας είναι νέος σε ηλικία, αλλά έχει ήδη μεγάλη αυτοδιοίκητή εμπειρία. Είναι 10 χρόνια στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης και έχει εργαστεί για τον δήμο ως άμισθος αντιδήμαρχος. Είναι ένας άνθρωπος που από τα μαθητικά του χρόνια, από 15 ετών είχε αποφασίσει τι θα κάνει στο μέλλον.

Είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος που έχει τελειώσει Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει ένα πλούσιο βιογραφικό και ο κόσμος είδε σε αυτόν τον άνθρωπο κάτι το ελπιδοφόρο.

Εκτός ότι τον ψήφισαν μάλιστα νεότεροι άνθρωποι η ευλογία είναι ότι είδαμε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να εμπιστεύονται τα νιάτα. Αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα, να βλέπεις πως όλων των ηλικιών άνθρωποι θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο με όραμα, με ηθική και εργατικότητα και καλά δείγματα γραφής. Ο Δημήτρης Παπαχρήστου κατάφερε μια σπουδαία και καταλυτική νίκη, ώστε να αλλάξει επιτέλους σελίδα επί της ουσίας ο τόπος μας.

Διαβάστε επίσης:

Η Ναταλί Κάκκαβα στο okmag για την κίνηση αγάπης προς τους πυρόπληκτους – «Δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ