Ο ισχυρός σεισμός στην Τουρκία, που προκάλεσε τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους, έχει συγκλονίσει τον κόσμο που στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης, συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης και πραγματοποιεί δωρεές.

Η Μαντόνα με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποφάσισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους μια σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν την καταστροφή που έχουν υποστεί οι επαρχίες της Τουρκίας, η βόρεια Συρία ενώ δείχνουν και τις προσπάθειες διάσωσης των επιζόντων.

Στην πρώτη εικόνα της ανάρτησής της μάλιστα επέλεξε να βάλει την εικόνα ενός διασώστη της ΕΜΑΚ που κρατάει στην αγκαλιά του ένα τραυματισμένο παιδί. Πρόκειται για μια εικόνα που δημιουργήθηκε μέσω της τεχνολογίας. Πίσω από την δημιουργία της βρίσκεται ο υποστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Κοτρίδης.

«Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όλοι μιλούν για την αγάπη. Ας στείλουμε όλη μας την αγάπη και τη θεραπευτική μας ενέργεια στην Τουρκία και τη Συρία που υπέστησαν μεγάλες απώλειες και καταστροφές στον τεράστιο σεισμό. 33.181 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Τόσο πολλοί έχουν χάσει εκεί σπίτια και δουλειές, για να μην μιλήσουμε για αγαπημένα πρόσωπα. Ολόκληρες πόλεις έχουν εξαφανιστεί. Είναι κάτι που σου ραγίζει την καρδιά. Το καλύτερο μέρος για να κάνεις τη δωρέα σου είναι το ahbap.org», έγραψε η Μαντόνα στη λεζάντα της ανάρτησής της.

«Για να τιμήσω τους συναδέλφους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την διάσωση των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας, έφτιαξα αυτή τη φωτογραφία» σημείωσε ο Παναγιώτης Κοτρίδης στον λογαριασμό του στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ