Ιδιαίτερα ενοχλημένη είναι η Καίτη Φίνου μετά από δημοσίευμα που αναφέρθηκε σε εκείνη και άλλους ηθοποιούς που μεσουράνησαν στα 80s μετά από την εισαγωγή του Σταμάτη Γαρδέλη σε ψυχιατρική κλινική. Η γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει στο okmag αν θα κινηθεί νομικά, αλλά και τον λόγο που η ίδια πιστεύει πως ο κόσμος θα πρέπει να ενημερώνεται από τους διάσημους για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία, ώστε να παίρνει κουράγιο και να ζητά βοήθεια.

Συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες έγινε ιδιαίτερος λόγος για το δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας που είχε τίτλο «Η γενιά της βιντεοταινίας “κατέληξε” στον ψυχίατρο». Η Καίτη Φίνου αναφέρθηκε σε αυτό το δημοσίευμα με μια ανάρτησή της στο Instagram.

Η Καίτη Φίνου μίλησε στο okmag για το συγκεκριμένο θέμα και αποκάλυψε αν θα κινηθεί νομικά.

«Είμαι πολύ παρορμητική και αφήνω πάντα να περάσουν κάποιες ώρες από τη στιγμή που γίνεται κάτι για να πάρω μια απόφαση. Οπότε δεν θα κινηθώ νομικά. Ας γράφει ο καθένας ό,τι θέλει, αρκεί να μην προσβάλει την οικογένειά μου. Όσα γράφονται ξεχνιούνται τόσο εύκολα», ανέφερε αρχικά η αγαπημένη ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Όλοι φθάνουμε στο σημείο να ζητήσουμε βοήθεια, εκτός από κάποιους που νομίζουν ότι τα έχουν όλα λυμένα στη ζωή τους και τα γνωρίζουν όλα. Όταν εμένα με έπιασαν οι κρίσεις πανικού, δεν μπορούσα να το λύσω μόνη μου. Το άφησα για 2-3 χρόνια, το πολέμησα πολύ, αλλά δεν λύθηκε. Οπότε αναγκάστηκα και εγώ να ζητήσω βοήθεια. Χρόνια τώρα λέμε ότι πρέπει να βγουν αυτοί που είναι γνωστοί και να πουν τα προβλήματά τους. Ξέρετε πόσοι κρύβουν ότι παίρνουν χάπια και ακολουθούν φαρμακευτικές αγωγές;

Υπήρχε τόσος φόβος για το ότι μπορεί να πάμε σε ένα ψυχίατρο. Εγώ πάντα ήμουν ελεύθερος άνθρωπος και δεν με ένοιαζε τι θα πουν οι άλλοι».

Έπειτα, η Καίτη Φίνου ανέφερε: «Έρχεται ξαφνικά αυτός ο άνθρωπος που γράφει το άρθρο και φαίνεται μορφωμένος άνθρωπος και βγαίνει ένα εξώφυλλο πολύ λαϊκό, σε σύγκριση με τον τρόπο που έγραφε μέσα. Και κάποιος που δεν θα δώσει σημασία στις λέξεις θα πει “δεν έγραψε και τίποτα κακό, παρά μόνο το εξώφυλλο”. Και ξαφνικά ερχόμαστε να απολογηθούμε όλοι εμείς που περάσαμε από έναν ψυχίατρο, δυο ή και παραπάνω, γιατί βοηθάμε τον κόσμο και προσπαθούμε να του ανοίξουμε τα μάτια για να ζητήσει βοήθεια, όταν τη χρειαστεί. Και τώρα γίναμε τρελοί ξαφνικά».

Τέλος, αναφερόμενη στις ψυχιατρικές κλινικές είπε: «Εγώ πήγα στο Αιγινήτειο στα 38 μου χρόνια, αλλά δεν το έμαθε κανείς. Πήγα να ζητήσω βοήθεια, αλλά δεν λέγομαι τρελή. Εγώ θεωρώ μαγκιά αυτό που έκανε ο Σταμάτης Γαρδέλης γιατί δεν τόλμησε απλώς να πάει σε ψυχιατρική κλινική, αλλά στο Δαφνί που και μόνο η λέξη ¨Δαφνί” προκαλεί σε κάποιους ρίγος».

Διαβάστε επίσης:

Καίτη Φίνου: Έξαλλη με δημοσίευμα που θέλει τη «γενιά της βιντεοταινίας να καταλήγει στον ψυχίατρο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ