Υποψήφια στις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου κατεβαίνει η Εύη Βατίδου με το κόμμα «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Η διάσημη Ελληνίδα καλλονή μίλησε στο okmag για την απόφασή της να ασχοληθεί με τα κοινά, την πρώτη συνάντηση και τη γνωριμία με την Αφροδίτη Λατινοπούλου και το αγώνα που ετοιμάζεται να δώσει.

Η Εύη Βατίδου αποκάλυψε πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που της έγινε επίσημη πρόταση για τις εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε πως αν δεν συμφωνήσει σε κάτι με την αρχηγό του κόμματός της, θα πει ελέυθερα την άποψή της.

Τι είπε η Εύη Βατίδου στο okmag για την υποψηφιότητά της στις εκλογές:

Πώς πήρατε την απόφαση να κατεβείτε στις εκλογές;

Ήμουν στη Θεσσαλονίκη για μια δουλειά και εκεί γνώρισα την Αφροδίτη Λατινοπούλου. Κάναμε ένα ραντεβού στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, γνωριστήκαμε ως Εύη και Αφροδίτη. Με συμπάθησε και τη συμπάθησα και μου έκανε την πρόταση να κατέβω στις εκλογές. Στην αρχή είπαμε για Α’ Αθηνών και έπειτα αποφασίσαμε με το κόμμα να είμαι στη Β’ Αθηνών. Η πρότασή της με τίμησε.

Είχατε δεχθεί και στο παρελθόν πρφοτάσεις για υποψήφια στις εκλογές. Γιατί επιλέξατε την Αφροδίτη Λατινοπούλου;

Στο παρελθόν μου έχουν κάνει και άλλες προτάσεις, αλλά η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν η πρώτη που μου έκανε επίσημη πρόταση. Θα τη στηρίξω και ό,τι γίνει.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου (Φωτογραφία: Facebook/Αφροδίτη Λατινοπούλου).

Σε περίπτωση που εκλεγείτε με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;

Δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτό το σημείο να συζητήσουμε για μετά τις εκλογές. Θυα μπορούσα να προσφέρω σε πολλά επίπεδα. Αλλά δεν έχουμε συζητήσει ακόμη συγκεκριμένα. Στην παρούσα φάση μαθαίνω, συζητάμε, μου ζητά τη γνώμη μου και ζητώ τη δική της γνώμη. Και απλώς περιμένουμε την επόμενη μέρα για να δούμε τι θα γίνει.

Κάνουμε μια προσπάθεια και απευθυνόμαστε στους νέους και σε αυτούς που δεν ξέρουν τι θα ψηφίσουν. Δηλαδή στο κοινό που είναι απογοητευμένο και τείνει να πάει προς την αποχή. Γιατί να πάει στην αποχή; Καλό θα είναι να ψηφίσει ένα κόμμα νέο με γυναίκες – η Πρόεδρός μας είναι γυναίκα- με σύγχρονες αντιλήψεις και απόψεις. Κάτι καινούργιο, φρέσκο και διαφορετικό.

Η Εύη Βατίδου (Φωτογραφία: Facebook/Evi Vatidou).

Σας προβλημάτισε το γεγονός ότι στο παρελθόν η Αφροδίτη Λατινοπούλου προκάλεσε με κάποιες δηλώσεις της;

Έχω διαβάσει κάποιες δηλώσεις της και τις συζήτησα μαζί της. Μου εξήγησε ότι κάποια πράγματα έχουν διαστρεβλωθεί. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί να συζητήσουμε και μου αξήγησε τι ήθελε να πει σε κάθε περίπτωση. Επίσης, είπαμε ότι σε περίπτωση που τύχει οι απόψεις μας να μην συμπίπτουν, είμαστε δυο άνθρωποι ελεύθεροι σε μια ελεύθερη χώρα με Δημοκρατία και μπορούμε να λέμε την άποψή μας και να την υποστηρίζουμε. Δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να συμφωνούμε με την ιδεολογία του άλλου. Αν έχουμε μια αντίθετη άποψη μπορούμε να την εκφράσουμε, αρκεί να δικαιολογήσουμε τη θέση μας.

Εγώ δεν έχω πολιτικό λόγο. Είμαι η Εύη που ήμουν πάντα και δεν θα αλλάξω για κανέναν. Είμαι ένας άνθρωπος με φιλελεύθερες απόψεις, έχω πάρει το διαζύγιό μου, έχω θάρρος και λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Πιστεύω πολύ στους ανθρώπους που κάνουν το ίδιο και πιστεύω στις γυναίκες.

H Εύη Βατίδου έκανε και μια ανάρτηση στο Twitter ενημερώνοντας τους διαδικτυακούς της φίλους ότι θα είναι υποψήφια στον Βόρειο Τομέα Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ