Ώρες αγωνίας πέρασε η Χριστίνα Παππά μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, καθώς η μητέρα της βρισκόταν ολομόναχη στον Βόλο, που επλήγη από τις πλημμύρες. Η γνωστή επιχειρηματίας ένιωσε φόβο μπροστά στα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και οργή που δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης.

Η Χριστίνα Παππά μιλά στο okmag για όσα έγιναν στον Βόλο, για το κατεστραμμένο Πήλιο και για τους δήμους και την περιφέρεια που όφειλε όπως αναφέρει να κάνει κάτι και όχι να περιμένει το κακό να χτυπήσει.

«Η αλήθεια είναι πως με τα καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Δεν είμαστε η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα. Πολλές χώρες πέρασαν δύσκολα και εμείς στη Μεσόγειο δεν ήμασταν προετοιμασμένοι. Όλα τα ξένα μέσα μιλούσαν για την κακοκαιρία, αλλά εμείς ήμασταν απροετοίμαστοι. Και η δικαιολογία ότι δεν ξέραμε πού θα χτυπήσει, δεν υπάρχει. Όλα αυτά τα εκατομμύρια που πληρώνουμε ως πολίτες και παίρνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, ώστε να μην είμαστε απροετοίμαστοι απέναντι στο κακό. Επειδή πλησιάζουν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να κοιτάζουμε ποιος θα κάνει κάτι και όχι το ποιος είναι γνωστός μας», ανέφερε αρχικά η Χριστίνα Παππά.

Και συνέχισε: «Για τον Βόλο το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο δήμαρχος βγήκε έξω και προσπαθούσε να βοηθήσει. Το Πήλιο καταστράφηκε, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και ο κόσμος έχει για όλο αυτό μόνο οργή μέσα του.

Η μητέρα μου είναι καλά στον Βόλο, αλλά σημασία έχει να δούμε και τον συνάνθρωπό μας και όσους έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, Υπάρχουν πολλές οικογένειες και παιδιά που έμειναν χωρίς στέγη. Δεν επιρρίπτω ευθύνες στο κράτος, αλλά στους δήμους και στην περιφέρεια που είχαν ως δικαιολογία ότι “δεν προλαβαίνουμε”. Πρώτα είχαμε τις πυρκαγιές και τώρα τις πλημμύρες, στο τέλος θα καταστραφούμε και θα πούμε δεν προλάβαμε».

Τέλος, η Χριστίνα Παππά μίλησε για τον φόβο που νιώθουν οι άνθρωποι στις περιοχές που βυθίστηκαν στο νερό και τη λάσπη.

«Υπήρχε και υπάρχει φόβος. Ακόμη τίποτα δεν έχει αποκατασταθεί. Και τώρα θα έρθουν και οι ιώσεις. Έχουν πεθάνει τόσα ζώα, το νερό είναι μολυσμένο στον Βόλο. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δυστυχώς έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και τα ξεχνάμε όλα γρήγορα. Για όνομα του Θεού. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει».

Διαβάστε επίσης:

Η Ελένη Ψυχούλη στο okmag: «Το Πήλιο καταστράφηκε. Έβλεπα τα νερά να έρχονται και έκανα την προσευχή μου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ