Μια ανακοίνωση έκανε ο ηθοποιός μέσα από το Instagram. Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» ανέφερε σε ανάρτησή του ότι συμμετέχει μαζί με τους συναδέλφους του στην 48ωρη απεργία των ηθοποιών που ζητούν απόσυρση του προεδρικού διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία τω ηθοποιών με τα απολυτήρια Λυκείου. «Οι ηθοποιοί του “Αυτή η νύχτα μένει” συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία του κλάδου την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου κατά της υποβάθμισης των πτυχίων μας και τις συνέπειες αυτού, με σκοπό την άμεση ανάκληση του ΠΔ85», ανέφερε η ανακοίνωση του Βασίλη Μπισμπίκη.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Μπισμπίκη για την απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΗ

«Στο άγονο περιβάλλον που διαμορφώνει η Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας.

Ήδη γνωρίζουμε πως 50 θέατρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα (και άρα σχεδόν διπλάσιες στον αριθμό παραστάσεις που φιλοξενούνται σε αυτά) συμμετέχουν στην απεργία, ενώ στον οπτικοακουστικό τομέα 15 σήριαλ θα σταματήσουν τα γυρίσματα για δύο μέρες.

Στην απεργία συμμετέχουν από χτες και όλοι οι καθηγητές των δραματικών σχολών μετά τη συμμετοχή που ανακοίνωσε χτες το Σωματείο Ανώτερων Ιδιωτικών Σχολών.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην προετοιμασία για την 48ωρη Απεργία 1 & 2 Φεβρουαρίου και καλούμε όλους να συμμετέχουν δυναμικά και να σπάσουν το φόβο.

Υπενθυμίζουμε την Γενική μας Συνέλευση στο θέατρο Διάνα την Τετάρτη 1 Φλεβάρη και ώρα 12:00 και ανακοινώνουμε τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος, και πάλι ώρα 12:00».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,Στο άγονο περιβάλλον που διαμορφώνει η Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας,…

Posted by ΣΕΗ – HAU, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών – Hellenic Actors Union on Monday, January 30, 2023

Πριν από λίγο καιρό ο Βασίλης Μπισμπίκης, αλλά και ο συμπρωταγωνιστής του στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» ήταν ανάμεσα στους ηθοποιούς που διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο παιδείας για το ίδιο θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ