Μάχη με τις φλόγες δίνουν από νωρίς το απόγευμα οι κάτοικοι στις περιοχές Ντράφι και Ανθούσα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο των ισχυρών ανέμων που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Ο Γιάννης Κότσιρας είναι ανάμεσα σε αυτούς που μένουν στην περιοχή που έχει ξεσπάσει η φωτιά και ενημερώνει τους διαδικτυακούς του φίλους μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Κότσιρας κάνει παράκληση σε όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους γιατί φοβούνται τη φωτιά να μην αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους.

«Η φωτιά στην περιοχή μας είναι δύσκολη. Εδώ και τρεις ημέρες επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι με έντονους στροβιλισμούς και ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 10 μποφόρ», γράφει αρχικά ο Γιάννης Κότσιρας.

«Η Πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει αλλά από προσωπική πείρα δεν μαζεύεται αυτή η φωτιά. Θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές και να είμαστε όλοι σε επιφυλακή το βράδυ. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Και καταλήγει ο τραγουδοποιό: «Θερμή παράκληση. Όσοι χρειαστεί να φύγετε από τα σπίτια σας μην αφήσετε τα ζώα σας δεμένα. Ή πάρτε τα μαζί σας ή αφήστε τα ελεύθερα».

Η φωτιά στην περιοχή μας είναι δύσκολη.Εδώ και τρεις ημέρες επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι με έντονους στροβιλισμούς…

Posted by Γιάννης Κότσιρας – Yiannis Kotsiras on Tuesday, July 19, 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ