Συγκλονιστικές εικόνες μεταδίδονται από το Ντράφι με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Μάλιστα όπως μετέδωσε το Open υπάρχουν σπίτια που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. 

Στο σημείο έχει στηθεί φράγμα, για να μην περάσουν οι φλόγες. Όλες οι υδροφόρες, τα οχήματα και οι πυροσβέστες είναι στο σημείο, ενώ επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα.

Το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς απειλεί ανθρώπους και ζώα από κοινού. Παράλληλα με την αγωνία για τους κατοίκους, εθελοντές δίνουν μάχη για να σωθούν τα ζώα από τις φλόγες. 

Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου μάλιστα θέλησε να βοηθήσει κάνοντας μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagtam όπου έδινε ένα κινητό για να επικοινωνήσουν όσοι δεν βρίσκονται στην περιοχή και δεν μπορούν να ελευθερώσουν τα ζώα τους.

Eνώ τα επόμενα story της αναφέρουν: «Αφήστε τα ζώα να φύγουν. Ήδη δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Αφήστε τα ζώα να φύγουν!»

«Λείπουν οι κάτοικοι στο Ντράφι. Ανοίξτε τις αυλές να φύγουν τα ζώα», αναφέρει σε ένα επόμενο στορι. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Λίγο νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ