«Ευγνωμοσύνη κι αγάπη μεγάλη νιώθω για τον Νίκο Πορτοκάλογλου» σημειώνει ο Φοίβος Δεληβοριά σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook του.

«Πρώτα απ’ όλα αυτό που έκανε με το «Κουτί» δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο. Αποκάλυψε τα πρόσωπα των ανθρώπων που μοχθούν γύρω απ’ το τραγούδι και μας έκανε να αισθανόμαστε ξανά γι’ αυτούς ότι είναι πρόσωπα του εφηβικού μας δωματίου κι ότι ο κόπος τους είναι πολλές φορές το αθάνατο νερό. Τους σεβάστηκε με έναν ήχο και με μια ζεστασιά που δεν συνηθίζουμε να βιώνουμε όταν επισκεπτόμαστε τα πλατό, απ’ όπου φεύγουμε συνήθως -κι εμείς κι η μουσική μας- κακοποιημένοι» εξηγεί ο Φοίβος Δεληβοριάς.

«Πέρα όμως απ’ το “Κουτί” το Νίκο τον έχω μέσα μου ως έναν από τους πρώτους που με στήριξαν, που με πήραν στα σοβαρά όταν έψαχνα το δρόμο. Κουβέντες πολύωρες μαζί και με τον Τάσο Φαληρέα, κιθαρίσματα, το “I Shall Be Released” μέσα στη νύχτα, η συμμετοχή μου εκεί στα 21 μου στον έξοχο “Άσωτο Υιό” του, οι ακροάσεις των δίσκων του, του δομημένου ήχου του, των υπέροχων συγκερασμών του. Πάντα μαζί του ήταν σα να έχει τελειώσει ο κόσμος κι εμείς να μιλάμε ακόμα για τη μουσική και να δοκιμάζουμε αισιόδοξοι ακόμη μια συνήχηση».

Και συνεχίζει: «Στα “Νούμερα” δεν γινόταν να μην τιμήσω και τον ίδιο και το «Κουτί» του και αποφάσισα -με όλη τη βοήθεια κι απ’ την ΕΡΤ κι από τις δύο εταιρείες παραγωγής- να κάνουμε ένα crossover επεισόδιο, να μπουν δηλαδή τα “Νούμερα” μέσα στο “Κουτί”».

«Στα γυρίσματα όλοι περάσαμε υπέροχα. Όλη η δική μου παρέα ένιωσε τη ζεστασιά και την αρχοντιά του Νίκου. Οι Μουσικοί του Κουτιού αποδείχτηκαν πέρα από πολύ σπουδαία μπάντα, ηθοποιάρες. Η Rena Morfi για ακόμη μια φορά ήταν κοντά μας με την αγάπη της «ως το τέλος του κόσμου» και είχαμε και την ευκαιρία να παίξουμε και με μιαν από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της γενιάς της, την Μυρτώ Αλικάκη που είναι πάντα ερωτεύσιμη και θεότρελη» σημείωσε ο τραγουδοποιός.

«Το επεισόδιο ήταν να προβληθεί την περασμένη Παρασκευή. Δεν υπήρχε όμως καμιά περίπτωση, μετά την αδιανόητη τραγωδία. Αύριο, που θα προβληθεί, ευχόμαστε να δράσει παρηγορητικά, και να αφήσει τη μουσική -όπως γινόταν εκείνες τις νύχτες του 90 που πρωτογνώρισα το Νίκο- να συνεχίζει ώσπου να βρει ξανά το φως, ακόμα -και ειδικά όταν- αυτό μοιάζει ακατόρθωτο» κατέληξε.

Ευγνωμοσύνη κι αγάπη μεγάλη νιώθω για το Nikos Portokaloglou – Νίκος Πορτοκάλογλου. Πρώτα απ’όλα αυτό που έκανε με το «Κουτί» δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο. Αποκάλυψε τα πρόσωπα των ανθρώπων που μοχθούν γύρω απ’το τραγούδι και μας έκανε να αισθανόμαστε ξανά γι’αυτούς ότι είναι πρόσωπα του εφηβικού μας δωματίου κι ότι ο κόπος τους είναι πολλές φορές το αθάνατο νερό. Τους σεβάστηκε με έναν ήχο και με μια ζεστασιά που δεν συνηθίζουμε να βιώνουμε όταν επισκεπτόμαστε τα πλατό, απ’όπου φεύγουμε συνήθως -κι εμείς κι η μουσική μας- κακοποιημένοι. Πέρα όμως απ’το «κουτί» το Νίκο τον έχω μέσα μου ως έναν από τους πρώτους που με στήριξαν, που με πήραν στα σοβαρά όταν έψαχνα το δρόμο. Κουβέντες πολύωρες μαζί και με τον Τάσο Φαληρέα, κιθαρίσματα, το «I Shall Be Released» μέσα στη νύχτα, η συμμετοχή μου εκεί στα 21 μου στον έξοχο «Άσωτο Υιό» του, οι ακροάσεις των δίσκων του, του δομημένου ήχου του, των υπέροχων συγκερασμών του. Πάντα μαζί του ήταν σα να έχει τελειώσει ο κόσμος κι εμείς να μιλάμε ακόμα για τη μουσική και να δοκιμάζουμε αισιόδοξοι ακόμη μια συνήχηση. Στα «Νούμερα» δεν γινόταν να μην τιμήσω και τον ίδιο και το «Κουτί» του και αποφάσισα -με όλη τη βοήθεια κι απ’την ΕΡΤ κι από τις δύο εταιρείες παραγωγής- να κάνουμε ένα crossover επεισόδιο, να μπουν δηλαδή τα «Νούμερα» μέσα στο «Κουτί». Στα γυρίσματα όλοι περάσαμε υπέροχα. Όλη η δική μου παρέα ένιωσε τη ζεστασιά και την αρχοντιά του Νίκου. Οι Μουσικοί του Κουτιού αποδείχτηκαν πέρα από πολύ σπουδαία μπάντα, ηθοποιάρες. Η Rena Morfi για ακόμη μια φορά ήταν κοντά μας με την αγάπη της «ως το τέλος του κόσμου» και είχαμε και την ευκαιρία να παίξουμε και με μιαν από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της γενιάς της, την Μυρτώ Αλικάκη που είναι πάντα ερωτεύσιμη και θεότρελη. Το επεισόδιο ήταν να προβληθεί την περασμένη Παρασκευή. Δεν υπήρχε όμως καμιά περίπτωση, μετά την αδιανόητη τραγωδία. Αύριο, που θα προβληθεί, ευχόμαστε να δράσει παρηγορητικά, και να αφήσει τη μουσική -όπως γινόταν εκείνες τις νύχτες του 90 που πρωτογνώρισα το Νίκο- να συνεχίζει ώσπου να βρει ξανά το φως, ακόμα -και ειδικά όταν- αυτό μοιάζει ακατόρθωτο

Posted by Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias on Thursday, March 9, 2023

Φυσικά, τα λόγια ευγνωμοσύνης για τον Νίκο Πορτοκάλογλου δεν έμειναν αναπάντητα. «Ευχαριστώ για τα θερμά και συγκινητικά σου λόγια Φοίβο μου. Εύχομαι κι εγώ η αυριανή εκπομπή να είναι μια μικρή παρηγοριά για το συλλογικό μας τραύμα» έγραψε στα σχόλια ο παρουσιαστής του «Κουτιού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ