Μετά τις ανακοινώσεις σχετικά με την αλλαγή του ονόματος το Facebook σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μερικές ακόμη τροποποιήσεις. Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε έρχονται αλλαγές στο News Feed και έτσι οι χρήστες θα μπορούν να ρυθμίζουν τις προτιμήσεις τους για να αυξήσουν ή να μειώσουν την ποσότητα περιεχομένου που βλέπουν από άτομα, ομάδες ή σελίδες.

«Θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στο News Feed του έτσι ώστε να βλέπουν περισσότερα από αυτά που θέλουν και λιγότερα από αυτά που δεν θέλουν» αναφέρει το Facebook στην ανακοίνωσή του.

Τα τελευταία χρόνια, το δημοφιλές social media έχει προχωρήσει αρκετές φορές στην αλλαγή του αλγορίθμου του, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προτιμήσεις των χρηστών.

Facebook: Αλλαγές και στις διαφημίσεις


Επίσης, το Facebook θα δίνει πλέον τη δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να εξαιρούνται οι διαφημίσεις τους από συγκεκριμένα θέματα, όπως πολιτική, κοινωνικά θέματα, εγκλήματα ή τραγωδίες.

Instagram: Aλλαγές ξανά στο timeline

Tο instagram ετοιμάζει τρεις διαφορετικές επιλογές για το timeline. Στόχος οι χρήστες του Instagram να μη χάνουν στο εξής αναρτήσεις που τους ενδιαφέρουν, καθώς ο αλγόριθμος κάνει λάθος.

Σύμφωνα με τον Παλούτσι, ο τρόπος που οι χρήστες θα βλέπουν το timeline θα αλλάξει με το instagram να προσφέρει τρία φίλτρα τα οποία θα μπορούν να επιλέγουν. Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter γράφει: «Το Instagram εργάζεται για να σας επιτρέψει να επιλέξετε τι θα δείτε στο timeline επιλέγοντας μεταξύ: home, follow και favorites».

Ο ίδιος δεν περιγράφει ξεχωριστά το κάθε φίλτρο, αλλά πιθανόν το Home θα είναι το γνωστό αλγοριθμικό timeline. Επίσης, θα υπάρχει το Favorites, δηλαδή λογαριασμοί που θα έχει αποθηκεύσει ο χρήστης ως αγαπημένα. Ακόμη θα προσφέρεται η επιλογή του Follow που μάλλον θα δείχνει αναρτήσεις από λογαριασμούς που ακολουθεί ο χρήστης και τον ακολουθούν επίσης.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα θέλει να περάσει νομοθεσία, ώστε να γίνουν οι αλγόριθμοι πιο υπεύθυνοι κοινωνικά. Οι ΗΠΑ ζητούν να επιτραπεί στους χρήστες να τους απενεργοποιούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ