Μία απίθανη αποκάλυψη έκανε το περιοδικό τεχνολογίας The Verge σχετικά με τα νέα σχέδια του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για το Facebook. Το σχέδιο αναφέρει πως το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να αλλάξει όνομα πιθανότατα και την επόμενη εβδομάδα με σκοπό να αντικατοπτρίσει την προσήλωσή του στην κατασκευή του metaverse.

Στόχος είναι το Facebook να “εφεύρει” ξανά τον εαυτό για τη δημιουργία ενός νέου διαδικτυακού κόσμου επικοινωνίας των χρηστών μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζάκερμπεργκ προγραμματίζει να μιλήσει για την αλλαγή ονόματος στην ετήσια εκδήλωση “Connect” της εταιρείας στις 28 Οκτωβρίου, όμως μπορεί η σχετική αποκάλυψη να γίνει και νωρίτερα.

Σύμφωνα με το Verge, ο Ζάκερμπεργκ φιλοδοξεί το Facebook να μείνει στην ιστορία ως κάτι περισσότερο από μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο Verge τον Ιούλιο ότι: «θα αλλάξουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία social media αλλά ως μια εταιρεία metaverse».

Το Facebook πάντως δεν είναι η πρώτη γνωστή εταιρεία τεχνολογίας που αλλάζει το όνομα της, καθώς οι φιλοδοξίες της επεκτείνονται. Το 2015, η Google αναδιοργανώθηκε εξ ολοκλήρου κάτω από μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που ονομάζεται Alphabet.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ