Το τελευταίο αντίο στον πατέρα του είπε το μεσημέρι της Τρίτης ο Έρικ Ανδρέου. Τον γιο του Ερρίκου Ανδρέου και της Νόρας Βαλσάμη στήριξαν πολλά αγαπημένα πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των γονιών του. Απούσα από την κηδεία ήταν η μητέρα του καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του okmag, βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και παραμένει στη Σύρο.

Στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου βρέθηκε όμως ο γιος της πιο στενής της φίλης, της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η στιγμή της συνάντησης του Γιάννη Παπαμιχαήλ με τον Έρικ Ανδρέου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. «Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή. Ήταν πολύ τρυφερ;oς ο Γιάννης» αναφέρει πηγή στο okmag.

Ο Έρικ Ανδρέου.

«Η ζωή μου είναι παιδικά χρόνια, καριέρα και Αλίκη, όπως σας το λέω. Την τελευταία εικόνα της Αλίκης δεν θα την ξεχάσω ποτέ για όσο ζω! Μπήκα στο θάλαμο και την είδα κατάμαυρη με το ένα της μάτι ανοιχτό να κοιτάει στο κενό. Καμία αντίδραση, δεν γύρισε καν να με δει. Ύστερα από δυο μέρες πέθανε…Γύρισα σπίτι κι ήπια ένα ποτήρι γάλα για να καπνίσω ένα τσιγάρο και να μπορέσω να κοιμηθώ. Με είδε ο Ερρίκος και κατάλαβε τι είχαν δει τα μάτια μου. Δεν μου είπε κουβέντα ο άντρας μου» είχε πει η Νόρα Βαλσάμη το 2019 σε συνέντευξή της, στο Κουτί της Πανδόρας, για την επιστήθια φίλη της.

Οι δυο τους ήταν αχώριστες από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Οι οικογένειές τους πέρασαν πολλά καλοκαίρια μαζί στο σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο.

Φωτογραφίες: Πέτρος Νικολαρέας/NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ