Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής, ο Κίμων Τρουπής, με την είδηση να γίνεται γνωστή μέσω ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ.

«Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κίμων Τρουπής. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε με ιδιαίτερη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ με 45χρονη πορεία στα ΜΜΕ και την εκπαίδευση. Όπως αναφέρει το newsit.gr, γεννήθηκε στο Κιάτο, σπούδασε στη Σχολή Δημοσιογραφίας ΟΜΗΡΟΣ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στην Ιταλική Κρατική Τηλεόραση RAI (Certificato di Giornalismo Televisione).

Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος του τομέα Ενημέρωσης και Ειδήσεων της ΕΡΤ και ERT world, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ, Project manager σε μεγάλα τηλεοπτικά γεγονότα και Σύμβουλος Επικοινωνίας σε ιδιωτικούς φορείς.

Εργάστηκε στην τηλεόραση του ANT-1 και του ΣΚΑΪ, καθώς και στα έντυπα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ, ΒΡΑΔΥΝΗ κ.ά. Δίδαξε Επικοινωνία-Δημοσιότητα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ήταν επιμορφωτής-εκπαιδευτής σε θέματα Επικοινωνίας-Δημοσιότητας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας. Ο εκλιπών είναι πατέρας του Γιάννη Τρουπή, επίσης, γνωστού δημοσιογράφου.