Ο διακεκριμένος ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας έκανε μια νέα ανάρτηση για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Με αφορμή την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι επιβάλεται στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ποινή ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς και επιπλέον 11ετούς κάθειρξης για την θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ, αλλά και τις δύο πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο γνωστός ψυχίατρος παίρνει θέση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

O 34χρονος πιλότος έδειχνε ατάραχος όταν άκουσε την πρόεδρο να του ανακοινώνει την τιμωρία του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021.

Συγκεκριμένα στο μακροσκελές κείμενό ο Δημήτρης Σούρας, αναφέρει στα την υπόθεση στα Γλυκά Νερά: «Δικαίωση. Ένας χρόνος πριν. Μια απλή λέξη: κτηνάνθρωπος. Μια αναλυτική εξήγηση. Αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας. Απουσία συναισθημάτων, τύψεων, ενοχών, σεβασμού για τη ζωή του άλλου. Μικρές ηλικίες, μεγάλα προβλήματα σε οικογένειες με βία ή με έλλειψη ορίων. Ήρωες του κακού. Δολοφόνοι. Συνεχής παρουσία στα ΜΜΕ με επεξηγήσεις και διευκρινίσεις.

Το «σύνδρομο των Γλυκών Νερών». Έγκλημα, τυμβωρυχία, δεύτερο έγκλημα, υπερέκθεση, χειραγώγηση, εκμετάλλευση, καλοστημένο θέατρο, αδιαφορία απέναντι στον πόνο των άλλων, ξεδιάντροπο παιχνίδι με την κοινή λογική και γνώμη. Δίκη, απολογία, απόφαση, ποινή. Τι μένει; Το σύννεφο του θανάτου, η απόλυτη ντροπή, κάποια πρόσωπα γεμάτα δάκρυα και δυο μικρά ματάκια που δεν αντίκρυσαν ακόμη την αλήθεια. Κάτι άλλο;

Περισσότερη γνώση, κατανόηση, κρίση μπροστά σε παρόμοιους χαρακτήρες. Αν με ρωτήσετε αν συμφωνώ με τη λέξη «δικαίωση», θα σας πω ναι. Υπάρχει, όμως, κάτι μέσα μου που μου σφίγγει τον λαιμό. Γιατί πάντα μετά και όχι πριν;».

Να υπενθυμίσουμε ότι άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της μητέρας και του πατέρα της Καρολάιν, μίλησε στο TheNewspaper.gr μεταφέροντας την αντίδραση των γονιών της 20χρονης για τη δικαστική απόφαση κατά του 33χρονου πιλότο.

«Η απόφαση αποτελεί σίγουρα μία ικανοποίηση και μία δικαίωση. Όμως θέλουμε το παιδί μας πίσω. Και δυστυχώς, η Κάρολαϊν δε γυρίζει πίσω. Ο πόνος μας παραμένει», λέει η οικογένεια της Καρολάιν για τα ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ