Η χθεσινή(15/10) εκλογική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με ανατροπές σε πολλούς δήμους της χώρας με τον δήμο Αθηναίων να είναι ανάμεσα σε αυτούς.

Ο Χάρης Δούκας επικράτησε με 55,97% έναντι του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έλαβε το 44,03% στο 99,98% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων, και είναι πλέον ο νέος δήμαρχος της Αθήνας.

Στις πρώτες δηλώσεις του ανέφερε: «Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους Αθηναίους για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν. Ξέρω τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω. Να ευχαριστήσω οικογένεια, φίλους πολίτες που κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν το όραμα μας.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τους ανθρώπους από την οικολογία, τα δικαιώματα, τον Κώστα Ζαχαριάδη που μας στήριξε στον β’ γύρο και όλους τους πολίτες που ήρθαν να ψηφίσουν στην δεύτερη εκλογική διαδικασία. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει, μαζί θα τα καταφέρουμε».

Οι φωτογραφίες από τη Χαριλάου Τρικούπη με Παπανδρέου και Ανδρουλάκη

Στη συνέχεια ο Χάρης Δούκας πήγε στη Χαριλάου Τρικούπη όπου είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου για τα επινίκια κι εκεί συνάντησε τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Εμφανώς χαρούμενος με το αποτέλεσμα ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Χάρη Δούκα στα γραφεία του κόμματος να χαιρετά τον κόσμο και με χαμόγελο να μιλάει και στα κανάλια που τον περίμεναν εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ