Σε μια σπάνια συνάντηση που ενθουσιάζει, η σπουδαία Χάρις Αλεξίου και η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζουν μαζί μια νέα εκδοχή του εμβληματικού κομματιού σε μουσική του Νίκου Αντύπα και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου. Η «Συναυλία» με τη φωνή της Χαρούλας συναντά τη φωνή της Νατάσσας και μας συνεπαίρνει ξανά όπως τότε που την ακούσαμε για πρώτη φορά.

Το τραγούδι που έχει γεμίσει στάδια αλλά και τις καρδιές μας 30 χρόνια τώρα, γίνεται το πρώτο τραγούδι με το οποίο ο ραδιοφωνικός σταθμός Δίεση γιορτάζει φέτος τα 25 του χρόνια, αναβιώνοντας αγαπημένα κομμάτια της δεκαετίας του 90 (όταν γεννήθηκε κι ο σταθμός) κι ενώνοντας διαχρονικές φωνές με τις φωνές του σήμερα.

«Ό,τι αγαπούσα το αποθέωνα» τραγουδούν η Χάρις Αλεξίου και η Νατάσσα Μποφίλιου στη «Συναυλία» του 2022 και στο τέλος μένει η ροκιά και μια αγκαλιά.

«Θυμάμαι όταν μου έφερε την κασέτα ο Νίκος με ένα απλό “λα λα”, του τη γύρισα πίσω γιατί ήταν τόσο ωραίο που με αποσυντόνιζε και δεν μπορούσα να τραγουδήσω πάνω. Αμέσως το ξεχώρισα από την μελωδία του και τότε η μάγισσα Λίνα, ακούμπησε την ψυχή της στο χαρτί κι έβαζε στο στόμα μας τις μαγικές της λέξεις. Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από καλλιτέχνες, συναυλίες και συναισθήματα», έγραψε η Χάρις Αλεξίου στο Instagram της.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, χάρη σε μία όμορφη πρωτοβουλία του Δίεση παίρνει νέα πνοή με ένα πλάσμα φωτεινό και ταλαντούχο όπως είναι η Νατάσα Μποφίλιου. Ελπίζω να σας αγγίξει και να σας ταξιδέψει ξανά όπως ταξίδεψε κι εμάς».

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν βρίσκεις τα λόγια να μιλήσεις για αυτά…» έγραψε η Νατάσα Μποφίλιου. «Ήρθε μια πραγματικότητα που θα ξεπερνούσε το όνειρό μου. Μια πραγματικότητα που έφερε την Χαρούλα. Την Χάρις. Την Αλεξίου! Μη διαχειρίσιμο… Ευγνωμοσύνη απέραντη, για την τιμή και τη γενναιοδωρία, για όσα δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ήμουν αποδέκτης τους. Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια. Θεωρώ πάντως πως δεν θα τα βρω ποτέ όσο κι αν τα ψάξω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ