Ο Μπεν Στίλερ συνάντησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη Δευτέρα, καθώς ο ηθοποιός επισκέφθηκε το Κίεβο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Ο Στίλερ επισκέφθηκε τον Ζελένσκι στο πλαίσιο του ρόλου του ως πρεσβευτής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη χώρα. Επιδεινώνοντας μια αυξανόμενη παγκόσμια κρίση που είδε τον αριθμό των εκτοπισμένων να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια για πρώτη φορά στα χρονικά.

(Abaca)

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα», δήλωσε ο Στίλερ, ο οποίος διορίστηκε πρεσβευτής καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τον Ιούλιο του 2018, σε βίντεο που καταγράφει τη συνάντηση.  «Είναι πραγματικά υπέροχο, είστε ο ήρωάς μου. Είσαι καταπληκτικός», είπε.

«Σας γνωρίζουμε πολύ καλά», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον πρωταγωνιστή της ταινίας Zoolander.

Οι δυο τους μάλιστα βρήκαν κοινό έδαφος στη βιομηχανία του θεάματος, με τον Ζελένσκι να έχει υποδυθεί στο παρελθόν έναν Ουκρανό πρόεδρο σε μια δημοφιλή τηλεοπτική σειρά πριν από την εκλογική του νίκη στην πραγματική ζωή, το 2019.

(Abaca)

 «Παραιτήθηκες από μια σπουδαία καριέρα ηθοποιού γι’ αυτό», είπε ο Μπεν Στίλερ στον Ζελένσκι, επαινώντας τον πρόεδρο για την ηγεσία του στον πόλεμο.

 «Όχι τόσο σπουδαίος όσο εσύ», αστειεύτηκε ο Ουκρανός ηγέτης. «Αλλά αυτό που κάνατε και ο τρόπος με τον οποίο συσπειρώσατε τη χώρα και για τον κόσμο, είναι πραγματικά εμπνευσμένο», είπε ο Μπεν Στίλερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ