Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο επί σειρά ετών βασικός συνεργάτης του πρίγκιπα Καρόλου, Μάικλ Φόσετ. Ένα σκάνδαλο διαφθοράς αναστατώνει τους κύκλους του Μπάκιγχαμ και οι αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο Φόσετ παραιτήθηκε από τον ρόλο του επικεφαλής ενός από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του πρίγκιπα της Ουαλίας, μετά από δημοσίευμα. Οι πληροφορίες λένε πως ο Φόσετ είχε προσφέρει τίτλους τιμής ως αντάλλαγμα για δωρεές.

Συγκεκριμένα, οι Sunday Times ανέφεραν σε δημοσίευμά τους πως ένας Σαουδάραβας επιχειρηματίας, ο Μαχφούζ Μαρέι Μουμπάρακ μπιν Μαχφούζ, παρασημοφορήθηκε με τη βοήθεια βοηθών του διαδόχου του βρετανικού θρόνου. Ο σχετικός τίτλος δόθηκε αφού προηγουμένως πλήρωσε χιλιάδες στερλίνες σε προγράμματα που υποστήριζε ένθερμα ο Κάρολος.

(Abaca)

Μετά τη δημοσίευση του σχετικού άρθρου, ο Φόσετ παραιτήθηκε προσωρινά από τη θέση του διευθυντή της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Κάρολου The Prince’s Foundation και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή άρχισε έρευνα σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις.

Το γραφείο του Πρίγκιπα, το Clarence House, ανέφερε πως το ίδρυμα θα σταματήσει επίσης να χρησιμοποιεί την εταιρεία του Φόσετ, η οποία οργάνωνε εκδηλώσεις για το φιλανθρωπικό ίδρυμα που κόστιζαν εκατοντάδες χιλιάδες στερλίνες.

«Ο Μάικλ Φόσετ και η Premier Mode δεν θα παρέχουν υπηρεσίες σε εμάς στο μέλλον. Συμφωνήσαμε όλοι να βάλουμε τέλος σ’ αυτές τις διευθετήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του Clarence House.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ