Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνεργάζεται στενά τα τελευταία χρόνια με τον Κάρολο. Ανάμεσά τους έχει αναπτυχθεί μια ζεστή φιλία. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην τιμήσει τη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ με ένα δημόσιο μήνυμά της. Σε αυτό κάνει εκτενή αναφορά στην μακροχρόνια φιλία της με τον Κάρολο

Από την επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου στην Ελλάδα το 2018. (NDP)

«Μετά από 70 χρόνια εξαίρετης προσφοράς, αφοσίωσης και υπηρεσίας στην πατρίδα της, η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε γαλήνια από τη ζωή. Ήταν μια σπάνια προσωπικότητα που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στην παγκόσμια ιστορία», έγραψε αρχικά η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Τη διαδέχεται ο γιος της, Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ, με τον οποίο μας συνδέει μια μακροχρόνια φιλία, ενώ έχω την τιμή να συνεργάζομαι μαζί του στενά στο πλαίσιο του The Prince’s Trust International, που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Μαζί με τη Βασιλική Σύζυγο Καμίλα είναι δύο σπάνιες προσωπικότητες, με μεγάλη ευαισθησία για τα κοινωνικά ζητήματα και ιδιαίτερους δεσμούς με την πατρίδα μας».

«Θυμάμαι τις ξεχωριστές στιγμές που μοιραστήκαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Κνωσό. Ήταν και οι δύο τόσο ανθρώπινοι, ενώ η απλότητα και η σεμνότητά τους έχουν χαραχτεί στην ψυχή και τη μνήμη μου. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συλληπηθώ τη βασιλική οικογένεια για την μεγάλη απώλεια και να ευχηθώ στον Βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ να συνεχίσει τη σπουδαία παρακαταθήκη προσφοράς και αφοσίωσης στην αγαπημένη του πατρίδα. Από την πλευρά μου, θα συνεχίσω να στηρίζω το The Prince’s Trust με όλες μου τις δυνάμεις, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους τους νέους», καταλήγει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ