Μάχη με τις φλόγες απέναντι στην φωτιά που ξέσπασε σήμερα λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Πεντέλης, δίνουν 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Αυτή την στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης. Παράλληλα, έχουν εκδοθεί συνολικά 4 μηνύματα από το 112. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 6 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 για ενημέρωση των κατοίκων στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη για το γεγονός ότι υπάρχει σε εξέλιξη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια και για προληπτικούς λόγους στάλθηκαν μηνύματα, για εκκένωση. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, με δεκάδες διάσπαρτες εστίες, που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Η Αθηναΐς Νέγκα με ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Twitter αποκάλυψε πως εκείνη και η οικογένειά της εγκαταλείπουν το σπίτι τους στην Πεντέλη για να προστατευτούν από τις πυρκαγιές.

«Φωτιά στην Πεντέλη. Φεύγουμε. Στη Λεωφόρο Πεντέλης ήδη κίνηση θα βοηθούσε να ανοίξουν οι τροχονόμοι» έγραψε η δημοσιογράφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ