Μετά την ορκωμοσία του νέου Περιφερειαρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, σρίστηκαν οι νέοι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και οι Εντεταλμένοι Συμβούλοι.

Στο νέο διοικητικό σχήμα, ορίστηκε για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, θέση στην οποία τοποθετήθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Χριστίνα Κεφαλογιάννη.

Πολλά πρόσωπα της ελληνικής σοουμπιζ ανέλαβαν θέσεις ευθύνης ως θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες. Συγκεκριμένα, ο Θάνος Ασκητής θα είναι Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, η Έρρικα Πρεζεράκου θα είναι Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, η Βασιλική Μιλλούση θα είναι Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Ακόμη, ο Θανάσης Βισκαδουράκης θα είναι Ενταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αλληλεγγύης & Αρωγής και ο Εμμανουήλ Σφακιανάκης, για θέματα Διαδικτυακής Ενημέρωσης & Ψηφιακής Εξυπηρέτησης και ο Σάκης Κατσούλης, για θέματα Νέας Γενιάς & Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Ακόμη ο Νίκος χαρδαλιάς πρότεινε τη σύσταση Μητροπολιτικών Επιτροπών όπου θέλει ως Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού, τη Μπέσσυ Αργυράκη και Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού τον Μιχαήλ Ζαμπίδης.

Οι προτάσεις Χαρδαλιά για τη συγκρότηση Επιτροπών

Ο Περιφερειάρχης Αττικής πρότεινε επίσης ως Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής τον Βασίλειο Καπερνάρο και ως τακτικά μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Αττικής τους: Μαριάννα Τουμαζάτου, Αθηνά Κωνσταντέλλου, Νικόλαο Σαργκάνη, Αθανασία Παπασπύρου, Γεωργία Βλάχου και Μαργαρίτα Βάρσου.

Ως αναπληρωματικά μέλη πρότεινε τους: Χρήστο Γώγο, Σταυρούλα (Ρούλα) Μακρή, Δημήτριο Δαμάσκο, Χαράλαμπο (Μπάμπη) Αλεξανδράτο, Μιχαήλ Ζαμπίδη, Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Ιδιαίτερη είναι η έμφαση που δίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς στον ρόλο των Μητροπολιτικών Επιτροπών, που αναμένεται να αποτελέσουν κορυφαία όργανα για τη λειτουργία της Περιφέρειας την επόμενη πενταετία.

Ως εκ τούτου, ως Πρόεδροι των σημαντικών πλέον Μητροπολιτικών Επιτροπών προτείνονται:

 • Για την Μητροπολιτική Επιτροπή Ασφάλειας & Πρόληψης Παραβατικότητας: Εμμανουήλ (Μανώλης) Σφακιανάκης
 • Για τη Μητροπολιτική Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης: Νικόλαος (Νίκος) Χιωτάκης
 • Για τη Μητροπολιτική Επιτροπή Μεταφορών & Συγκοινωνιών: Κωνσταντίνος Ζώμπος
 • Για τη Μητροπολιτική Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής: Γεώργιος Βλάχος.

Στην ίδια κατεύθυνση, οι προτάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής για τις υπόλοιπες σημαντικού και αποφασιστικού χαρακτήρα Επιτροπές και Φορείς είναι οι εξής:

 • Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού: Βασιλεία (Μπέσσυ) Αργυράκη
 • Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού: Μιχαήλ Ζαμπίδης (Άιρον Μάικ)
 • Πρόεδρος της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής ΑΕ: Νικόλαος Παπαγεωργίου
 • Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης (ΑΜΚΕ): Σταύρος Βοϊδονικόλας
 • Πρόεδρος του Οργανισμού Λαϊκών & Υπαίθριων Αγορών: Σταύρος Μελάς
 • Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»: Αθανάσιος (Σάκης) Κατσούλης
 • Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης: Σταυρούλα (Ρούλα) Μακρή.
 • Γραμματέας της Περιφερειακής Ομάδας αναμένεται να οριστεί η Περιφερειακή Σύμβουλος του Δυτικού Τομέα Αθηνών Αθανασία Παπασπύρου.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Χαρδαλιάς: Η ξεχωριστή Πρωτοχρονιά του νέου περιφερειάρχη Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ