Η βασίλισσα Ελισάβετ θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αγαπημένου της προσώπου σύμφωνα με το People. Η 97χρονη λαίδη Μάιρα Μπάτερ, η οποία ήταν στενή φίλη της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ από την παιδική της ηλικία, πέθανε στις στις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην Daily Telegraph.

Μετά τη γνωριμία τους κατά την παιδική ηλικία τους, η Βασίλισσα και η Λαίδη Μάιρα παρέμειναν καλές φίλες σε όλη τους τη ζωή. Η βασίλισσα και η αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, παρευρέθηκαν μάλιστα στον γάμο της Λαίδης Μάιρα με τον Ταγματάρχη Ντέιβιντ Μπάτερ το 1946.

Την περασμένη χρονιά η λαίδη Μάιρα είχε μιλήσει για τη σχέση της με τη βασίλισσα, φέρνοντας μάλιστα στο μυαλό της τα μαθήματα κολύμβησης που έκαναν παρέα. «Η βασίλισσα είπε ότι είναι πολύ καιρό πριν», είπε στην Daily Telegraph όταν είδε μια παλιά φωτογραφία από την κολύμβησή τους. «Νομίζω ότι ήμουν 12», συνέχισε σχολιάζοντας ότι η μνήμη της είναι πολύ καλή όπως και της βασίλισσας.

Η Λαίδη Μάιρα ήταν ένα από τα πολλά κορίτσια που επιλέχθηκαν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να συμμετάσχουν με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ σε διάφορες δραστηριότητες. «Πήραν μερικά κορίτσια για να συμμετάσχουν για να το κάνουν πιο διασκεδαστικό», είπε η λαίδη, η οποία ήτα επίσης ξαδέλφη του πρίγκιπα Φίλιππου. Τότε ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι η φίλη της βασίλισσα Ελισάβετ είχε «πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ, την οποία διατηρεί σε όλη της τη ζωή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ