Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του. Έχοντας κάνει την πορεία του, τα αφήνει όλα για να ταξιδέψει στο Λος Άντζελες. Εκεί, μαθαίνει ακόμη περισσότερα για την τέχνη του, αλλά και δουλεύει. Γυρίζει (για λίγο;) στην Ελλάδα, και ανεβάζει μια παράσταση που αστραπιαία γίνεται το talk of the town στον θεατρικό χάρτη.

Μετά την τεράστια επιτυχία της παράστασης «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» -κάθε βράδυ ήταν sold-out-, ο Πάνος Βλάχος συνεχίζει, μαζί με τον ίδιο θίασο και φέτος την παράσταση, γεμίζοντας την Ιπποκράτους με κόσμο. Το ευχάριστο νέο είναι πως η παράσταση -όπως ακριβώς παρουσιάζεται στην θέατρο Γκλόρια- θα βγει σε περιοδεία αυτό το καλοκαίρι.

Με αφορμή το έργο του Ντάριο Φο η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας ακολουθεί τα χνάρια ενός αρχετυπικού Γελωτοποιού. Μία διαχρονική δαιμονική, αστεία και επικίνδυνη φιγούρα για κάθε εξουσία και κάθε στερεότυπο. Αρχίζουμε από τη γέννησή του, τα ταξίδια του στον χώρο και στον χρόνο και καταλήγουμε στο εδώ και τώρα.

Μαζί με τον Πάνο Βλάχο παίζουν οι εξίσου εξαιρετικοί: Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας και Στέλιος Πέτσος.

Ένας ακόμη «πρωταγωνιστής» της παράστασης είναι η μουσική που έγραψε ο Βάϊος Πράπας, ο οποίος εμφανίζεται στη σκηνή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ