Η αγαπημένη τριάδα του νέου ελληνικού θεάτρου επιστρέφει. Οι Γιώργος Νανούρης, Μιχάλης Σαράντης και Λένα Παπαληγούρα τους καταπιάστηκαν πριν από 2 χρόνια με το αρχαίο δράμα και την «Ιφιγένεια» στην Επίδαυρο και τώρα ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους. 

Στην δεύτερη του νέα σκηνοθετική δουλειά, για τον χειμώνα που έρχεται, (σ.σ. έχουμε γράψει για τον «Θάνατο του Εμποράκου» στο θέατρο Ζίνα) ο σκηνοθέτης, που θεωρείται από τους σημαντικούς της γενιάς του, θα συνεργαστεί εκ νέου με τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, σε ένα έργο που το ελληνικό κοινό πολύ αγαπά.

Ο Μιχάλης Σαράντης θα υποδυθεί έναν ήρωα που ξεπηδά από τις σελίδες του Ροστάντ Έντμοντ σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη, αλλά ήταν και υπαρκτό πρόσωπο: τον Σιρανό Ντε Μπερζεράκ. Πρόκειται για τη σπαρακτική διαχρονική ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου που συγκινεί πολλές γενιές θεατών, όποτε προβάλλεται.

Το μήλο της έριδος, την Ρωξάνη, θα υποδυθεί η Λένα Παπαληγούρα σε μια ακόμη συνεργασία με τον αγαπημένο της, σκηνοθέτη. Τον αντίζηλο του Σιρανό (η ιστορία θέλει τον Σιρανό να νιώθει ανασφάλεια με την εμφάνισή του και «ανάξιος» της αγάπης της λαμπερής Ρωξάνης, έτσι καθυστερώντας να δείξει τα αισθήματά του προς εκείνη, η κοπέλα αρχίζει να ερωτεύεται τον Κρίστιαν), θα υποδυθεί ο Ιάσονας Παπαματθαίου.

Και επειδή την ιστορία την γράφουν οι παρέες, προβλέπουμε πως και με τον Σιρανό θα συνεχίσει το σερί των θεατρικών επιτυχιών της τριάδας. Η παράσταση θα ανέβει στο θέατρο Αλκυονίς, που τα τελευταία 2 χρόνια επαναχρησιμοποιείται ως θέατρο.

Ο Γιώργος Νανούρης είναι ο συνδετικός κρίκος

Η νέα συνεργασία της καλλιτεχνικής τριάδας έρχεται μετά τη θρυλική «Κατερίνα», όπου συναντήθηκαν ο Γιώργος Νανούρης και η Λένα Παπαληγούρα και έγραψαν ιστορία, και τον πρόσφατο θρίαμβο του «Αίαντα», με τον Μιχάλη Σαράντη να ερμηνεύει τα πάθη του κορυφαίου πολεμιστή -σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.

Η Λένα Παπαληγούρα και ο Γιώργος Νανούρης στην υπόκλιση για την παράσταση «Κατερίνα».
Ο Μιχάλης Σαράντης σε στιγμιότυπο από την παράσταση «Αίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ