Αποφυλακίζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης με την επιβολή περιοριστικών όρων σύμφωνα με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Η απόφαση του δικαστηρίου, που ήρθε έπειτα από πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας, ήταν ομόφωνη.

Η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης γίνεται υπό τους εξής όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη και ο γιος τους, που βρίσκονταν στην αίθουσα, ξέσπασαν σε λυγμούς.

Να σημειώσουμε ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Πέτρος Φιλιππίδης υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετέφερε τα νεότερα για την κατάσταση στην υγεία του.

Ο συνήγορος του ηθοποιού εξήγησε πώς ο πελάτης του οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας ενώ έκανε λόγο ακόμα και για θάνατο.

«Αυτός που το θέλει να είναι καλά είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης. Αυτό που λέει, ενώ αυτή τη στιγμή τον έχουν καλωδιωμένο, είναι “αφήστε με να πάω στο δικαστήριο”. Η τρέλα του είναι να απολογηθεί, να τον ακούσει ο κόσμος και το δικαστήριο», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ