«Το Maestro γυρίστηκε όλο εδώ. Σε αυτό το μέρος, γυρίστηκαν οι σκηνές του Άκη Πολύζου. Είχαμε δύο συνεργεία στους Παξούς και ο άλλος σκηνοθέτης είναι ο Άκης Πολύζος. Εδώ γυρίσαμε σκηνές με την Μαρίσα Τριανταφυλλίδη -που υποδύεται την Σοφία- και τον Αντίνοο Αλμπάνη, τον Μιχάλη, τον  «γιατρό» του νησιού» είχε πει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην πρεμιέρα της εκπομπής Mega Stories.

Ο Άκης Πολύζος είναι ο 2nd unit σκηνοθέτης της σειράς. Σε αυτόν αναφέρθηκε και ο Αντίνοος Αλμπάνης λίγο μετά το τρίτο επεισόδιο του Maestro.

«Έχουμε πει πολλά για το Maestro του Mega κι όμως τόσο λίγα για τον 2nd unit director μας,
τον Άκη Πολύζο με τον οποίο γυρίσαμε μερικές από τις πιο μαγικές σκηνές της σειράς» έγραψε ο ηθοποιός ανεβάζοντας ένα βίντεο με μερικά μερικά outtakes της σειράς.

«Εδώ βλέπετε έναν αυτοσχεδιαστικό οίστρο με το μωρό μου την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου», συμπλήρωσε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα χρόνια της γνωριμίας τους. «Με τον Άκη γνωριζόμαστε και συνεργαζόμαστε από το 2007, του χρωστάω πολλά, αλλά κυρίως του χρωστάω το ότι γίναμε οικογένεια».

Και συμπλήρωσε: «Ένας από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες των τελευταίων χρόνων που θα μας απασχολεί για πολύ καιρό».

Ο ταλαντούχος και αυτοδίδακτος σκηνοθέτης βρίσκεται πίσω από τις σκηνές του τρίτου επεισοδίου του Maestro. Ο κύριος που βλέπεται να διευθύνει την νεαρή Χάρις είναι ο Χαράλαμπος Δαλιέτος και ήταν δάσκαλος στο συγκεκριμένο σχολείο πριν από 50 χρόνια. Η σχολική γιορτή που φτιάξαμε στήθηκε με την καθοδήγηση του και το τραγούδι των Παξών, άγνωστο προς εμάς, ακούστηκε και πάλι στην σχολική αίθουσα μετά από τόσα χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπέροχους ανθρώπους των Παξών που χάρη στην όρεξη και το μεράκι τους καταφέραμε και γυρίσαμε την ταινία εποχής που παρακολουθήσατε στο τρίτο επεισόδιο», περιγράφει ο Άκης Πολύζος στο Instagram του.

Είναι στο χώρο από το 2007 και έχει πολλές ακόμα δουλειές για τις οποίες είναι υπερήφανος: ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, διαδικτυακές σειρές και διαφημίσεις.

Η πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους Amendment 10/60 (2013) που σκηνοθέτησε έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λος Άντζελες και συνέχισε το ταξίδι της σε πολλά ακόμα παγκόσμια φεστιβάλ. Το 2013 κατέκτησε με τη συγκεκριμένη ταινία το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Δράμας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ