Με ένα ανεκτίμητο συναίσθημα έφυγαν το βράδυ της Τρίτης όσοι βρέθηκαν στη συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά στην Τεχνόπολη. Ο τραγουδοποιός παρουσίασε τα τραγούδια του τελευταίου του δίσκου με τίτλο Anime μοιράζοντας γενναιόδωρα το κέφι του για περισσότερες από 2,5 ώρες.

Τα τραγούδια διαδέχονταν το ένα το άλλο με ελάχιστες μικρές παρεμβάσεις του Φοίβου Δεληβοριά για να μιλήσει για «την γυναικεία αυτοδιάθεση», να κάνει αφιέρωση στην σύζυγό του και την κόρη του αλλά και τον καλό του φίλο Μιχάλη Σαράντη.

Πάνω στη σκηνή ο Φοίβος Δεληβοριάς είχε τη γνωστή του μουσική οικογένεια από την οποία δε λείπει η τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη. Για την συναυλία της Τεχνόπολης προστέθηκαν σε αυτήν ο Φώτης Σιώτας, ο Βασίλης Ντοκάκης και ο Χρήστος Λαϊνάς.

«Δεν έχω λόγια για χτες, μόνο εικόνες που μιλάνε και κινήσεις προς τα ψηλά και μια αγκαλιά που θα πάρω μαζί μου όταν φύγω» σημείωσε ο τραγουδοποιός λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώνοντας πως η ενέργεια του κοινού πέρασε και σε εκείνον.

Δεν έχω λόγια για χτες, μόνο εικόνες που μιλάνε και κινήσεις προς τα ψηλά και μια αγκαλιά που θα πάρω μαζί μου όταν φύγω. Ευχαριστώ, αδέρφια Φωτογραφίες: Dimitris Makris Photographer's Page

Posted by Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias on Tuesday, September 6, 2022

Το okmag βρέθηκε στα παρασκήνια της ξεχωριστής συναυλίας στην Τεχνόπολη και κατέγραψε 4 backstage στιγμές που δεν είδε αλλά αξίζει να μάθει το κοινό του Φοίβου Δεληβοριά.

Η μεγαλύτερή του θαυμάστρια είναι η κόρη του

Η 10χρονη Ιόλη βρισκόταν στο πίσω μέρος της σκηνής τραγουδώντας και χορεύοντας όλα τα τραγούδια του μπαμπά της. Φυσικά, φρόντισε να της αφιερώσει κάποια από αυτά ενώ πριν ερμηνεύσει το «Κάποια παιδάκια» εξήγησε ότι το έγραψε εμπνευσμένος από ένα παιδικό πάρτι στο οποίο βρέθηκε με την κόρη του. Άλλωστε από το 2012 που έγινε μπαμπάς η Ιόλη έγινε η μούσα του κάνοντας την αρχή με το «Κουνελάκι».

Η αγκαλιά της Βάσως και των συνεργατών του

Από τη συναυλία της Τεχνόπολης δεν θα μπορούσε να λείπει και η σύζυγός του, Βάσω Καβαλιεράτου. Η ηθοποιός είναι το «καταφύγιό» του, όπως έχει πει στο ομώνυμο τραγούδι του, και η αγκαλιά την οποία ψάχνει μετά από κάθε έντονη στιγμή, όπως η βραδιά της Τρίτης. Στο τέλος της συναυλίας η σύζυγός του ήταν εκεί για να τον αγκαλιάσει, για να δεχτεί τα φιλιά του και να του χαϊδέψει τρυφερά τα μαλλιά.

Την αγκαλιά της διαδέχτηκαν αυτές των συνεργατών του σαν να πρόκειται για ένα είδος τελετουργίας. Την αγάπη που μοίρασε στη σκηνή, την μοίρασε στη συνέχεια και στα παρασκήνια με ένα δικό του ξεχωριστό τρόπο στους συνεργάτες του.

Η «κερκίδα» των παρασκηνίων

Από τα παρασκήνια απόλαυσαν τη συναυλία και οι συνεργάτες του στη σειρά της ΕΡΤ «Τα νούμερα» που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσά τους ο Σπύρος Γραμμένος, ο Τζερόμ Καλούτα και ο Μιχάλης Σαράντης. Την παρουσία του τελευταία μάλιστα έκανε γνωστή και ο ίδιος αφιερώνοντάς του ένα από τα τραγούδια του.

Με την Νεφέλη Φασούλη στη σκηνή.
Ο Φώτης Σιώτας.

Η συναυλία , στην οποία το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μόνο τον Φοίβο Δεληβοριά να τραγουδά Φοίβο Δεληβοριά έκλεισε με το τελευταίο τραγούδι του Anime με τίτλο «Μπαλάντα». Το επόμενο ραντεβού με το κοινό του είναι τηλεοπτικό ενώ σύντομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα επιστρέψει και στη σκηνή. Μέχρι τότε αφιερώνει στον κόσμο του τους στίχους του κομματιού που προαναφέραμε: «Αγαπημένοι μου θάστε για πάντα- ενθρονισμένοι σ’ αυτή τη μπαλάντα».

Φωτογραφίες: Θωμάς Δασκαλάκης/NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ