«Σαν φύγω, αυτό που θα μου λείψει θα είναι η Ακρόπολη» είχε πει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο αξέχαστος Μίκης Θεοδωράκης. Και αυτή η θέα ήταν ο λόγος που ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης είχε αγοράσει αυτό το σπίτι στην οδό Επιφανούς στην περιοχή της Ακρόπολης.

Η σύντροφος της ζωής του, του Μίκη Θεοδωράκη, η αγαπημένη του σύζυγος Μυρτώ Θεοδωράκη, συνεχίζει να μένει στο σπίτι αυτό και σήμερα η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη δημοσίευσε μια συγκινητική φωτογραφία με τη μητέρα της στην ταράτσα του σπιτιού της να ρεμβάζει την λατρεμένη θέα του αγαπημένου της Μίκη

«Μόνη της πια. Μανούλα μου»!…έγραψε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κάτω από τη φωτογραφία.

Πηγή φωτογραφίας Facebook Μαργαρίτα Θεοδωράκη
Ο Μίκης με την αγαπημένη του Μυρτώ πριν λίγα χρόνια κρατώντας μια κοινή τους φωτογραφία από τα νιάτα τους – Πηγή φωτό facebook Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Ο Μίκης και η Μυρτώ Αρτίνογλου έμειναν ο ένας στο πλευρό του άλλου πάνω από 60 χρόνια. Από παιδιά που ερωτεύτηκαν, μέχρι την ημέρα που εκείνος έφυγε. Έζησαν μαζί μια γεμάτη ζωή με όμορφες στιγμές αλλά και δύσκολες. Αλλά δεν λύγισαν. Από τον έρωτά τους απέκτησαν δυο παιδιά την Μαργαρίτα και τον Γιώργο.

Η Μυρτώ πέρασε δύσκολα όταν λίγο μετά τη γνωριμία του εκείνος συνελήφθη. Τα ερωτικά γράμματα που έχουν ανταλλάξει, έχουν μείνει στην ιστορία. Οι δυο τους κατάφεραν να παντρευτούν το 1953 όταν ο συνθέτης, εισέπραξε 5.000 δραχμές ως αμοιβή για τη μουσική του στην ταινία «Το ξυπόλυτο τάγμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ