Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη. Χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη, όλων των Ελλήνων. Ο σπουδαίος συνθέτης, έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021. Άφησε όμως πίσω του ένα τεράστιο έργο, δώρο για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Άφησε όμως και μια μεγάλη ιστορία.

Σήμερα το okmag φέρνει στο φως μια αδημοσίευτη φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος κρατάει στην αγκαλιά του τη μόλις τριών ετών κόρη του Μαργαρίτα. 1961. Ο Μίκης Θεοδωράκης απαθανατίζεται από τον φακό του διάσημου φωτογράφου Κλεισθένη Δασκαλάκου στο πατικό σπίτι του κρατώντας στην αγκαλιά του την μικρή Μαργαρίτα. Μπροστά στο τραπέζι έχει τις σημειώσεις του με τις νότες από τα τραγούδια του ενώ πίσω βλέπουμε στο παράθυρο την πλεκτή κουρτίνα της εποχής.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε μια ιδιαίτερη σχέση με την κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη η οποία έμεινε ίδια μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Ο διάσημος φωτογράφος και φωτορεπόρτερ της εποχής του ’60 και ΄70 Κλεισθένης Δασκαλάκος εκτός από φίλος και προσωπικός φωτογράφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των μεγάλων σταρ της εποχής όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή «Studio 4» και τη Φανή Πλατσατούρα, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη εξέφρασε την πικρία της για την διαθήκη του πατέρα της, ωστόσο τόνισε ότι νιώθει σαν να μην έφυγε ποτέ! «Κατά περίεργο τρόπο έχω την αίσθηση ότι ο μπαμπάς είναι εδώ» είπε. Σήμερα βρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο του πατέρα της και η συγκίνησή της ήταν μεγάλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ