Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τη Σία Κοσιώνη και τα τέσσερα παιδιά του. Μάλιστα ολόκληρη η οικογένεια βρέθηκε δίπλα του στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 8/10.

Τον μεγαλύτερο γιο του Παύλο, τον έχει αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο με την Κάλλια Καμπουρίδου, την κόρη του, Δανάη αλλά και τον Δήμο που έχει αποκτήσει από τον γάμο του με τη Σία Κοσιώνη.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου εκλογών στον Δήμο της Αθήνας έδειξαν πως ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει το 41,26% των ψήφων και πάει στον δεύτερο γύρο κόντρα στον Χάρη Δούκα.

Ποιος είναι ο Κώστας Μπακογιάννης 

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1978 και μεγάλωσε ανάμεσα στην Αθήνα και το Καρπενήσι, τον τόπο του πατέρα του, που έμελλε να γίνει και η δική του πατρίδα στην καρδιά και το μυαλό του, αλλά και η αφετηρία για την ενασχόλησή του με την πολιτική.

Και ένα μέρος από τα καλοκαίρια του το περνούσε, φυσικά, και στην Κρήτη. Μεγάλωσε με πολλή αγάπη και πατρικά πρότυπα, μετά τη δολοφονία του πατέρα του, με δύο παππούδες συνονόματους, τον παπα-Κώστα Μπακογιάννη, ιερέα στα ορεινά χωριά της Ευρυτανίας, και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ελληνική πολιτική σκηνή για πάνω από 50 χρόνια.

Ένας μικρός υπερκινητικός διαβολάκος, που δεν έδινε και πολλή σημασία στους τύπους και στα «πρέπει». Μέτριος μαθητής μέχρι να καταλάβουν ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό που του έφταιγε ήταν η δυσλεξία και μέχρι και ο ίδιος να καταλάβει ότι έπρεπε να δει τη ζωή αλλιώς, να σταματήσει να θυμώνει για το παρελθόν και να αρχίσει να ονειρεύεται το αύριο.

Έφυγε στην Αγγλία, αποφοίτησε από το Millfield και σπούδασε στο Brown και στο Harvard. Σήμερα, εκτός από δήμαρχος Αθηναίων, είναι και διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Στρατό πήγε στους καταδρομείς αλεξιπτωτιστές. Λέει ότι είναι καλύτερος στο να φτιάχνει γήπεδα και όχι στο να παίζει μπάλα σε αυτά, αλλά από μικρός απολάμβανε -κι εξακολουθεί- να βλέπει τον Παναθηναϊκό, κυρίως στο ποδόσφαιρο. Αγαπούσε και συνεχίζει να αγαπά τη σοκολάτα, το τρέξιμο και το διάβασμα.

Η Secret από τα Παραπολιτικά και η Σάσα Σταμάτη εξασφάλισαν φωτογραφίες του δημάρχου Αθηναίων από τα παιδικά του χρόνια.

Δείτε στην παρακάτω gallery:

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Μπακογιάννης: Mε τη Σία Κοσιώνη και τον γιο τους Δήμο λίγο πριν από την κάλπη

Κώστας Μπακογιάννης: Με τα παιδιά του και την Ντόρα Μπακογιάννη στο πλευρό του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ