Ο πρώην σύζυγος της βασίλισσας Καμίλα, Άντριου Πάρκερ Μπόουλς εκπροσώπησε την πρώην σύζυγό του σε κηδεία την Τρίτη.

Ανεβαίνοντας στο ύψος των περιστάσεων, ο ταξίαρχος Άντριου εκπροσώπησε την επί 22 χρόνια πρώην σύζυγό του στη συγκινητική κηδεία του Τζον Μπόουζ-Λιόν. Η συγκινητική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ορατόριο του Λονδίνου.

Ο Τζον ήταν γιος του υποστράτηγου Σερ Φράνσις Μπόουες Λιόν πρώτου εξαδέλφου της βασίλισσας Ελισάβετ. Σε έναν συγκινητικό επικήδειο που δημοσιεύτηκε στην Telegraph, ένας συγγενής του έγραψε: «Ο John Francis πέθανε ειρηνικά στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. Πολύ αγαπητός αδελφός της Fiona και του David»

Ο κόμης του Rossyln εκπροσώπησε τον βασιλιά Κάρολο Γ’, ο οποίος ήταν και αυτός απών από την κηδεία. Οι λεπτομέρειες της απουσίας της Καμίλα και του Καρόλου καταγράφηκαν στην εγκύκλιο της Αυλής.

Η απουσία του ζευγαριού έρχεται μετά την αιφνιδιαστική συμμετοχή της Καμίλα και του Καρόλου σε έναν κοινό αρραβώνα στο Walthamstow. Την Τρίτη, ο βασιλιάς και η βασίλισσα επισκέφθηκαν το κέντρο νεολαίας Project Zero, αφού ένας έφηβος ζήτησε τον αριθμό τους κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Το Project Zero προσπαθεί να κρατήσει τους νέους μακριά από τους δρόμους και τις συμμορίες και το έγκλημα. Ιδρύθηκε από τον Stephen Barnabis το 2019, το εμπνευσμένο πρόγραμμα εμπλέκει τους νέους σε θετικές δραστηριότητες για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και τη μείωση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Συνομιλώντας με μια ομάδα παιδιών, ο βασιλιάς ρώτησε τα παιδιά για τις επερχόμενες διακοπές τους στο εξάμηνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ο Κάρολος και η Καμίλα είδαν μερικές από τις πρακτικές εργασίες που έχουν παραδώσει τα μέλη του Project Zero, όπως έργα τέχνης, μόδας και προπόνηση πυγμαχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ