Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση ζει μια από τις πιο όμορφες και δημιουργικές περιόδους στη ζωή της. Διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και πολύ σύντομα θα κρατήσει στα χέρια της το αγοράκι της. Θα είναι το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της Βύρωνα Βασιλειάδη. Η ίδια έχει μιλήσει για τις προσπάθειές της να γίνει μητέρα, θέλοντας να καταργηθούν τα ταμπού που υπάρχουν σε αυτό το κομμάτι. Έχει ακόμα μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες στο εργασιακό κομμάτι. Σε συνέντευξή της στο διαδικτυακό περιοδικό Go by Gonimotita και τη Φλώρα Κασσαβέτη, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση αναφέρεται σε όλα αυτά.

Ο έρωτάς της με τον Βύρωνα Βασιλειάδη

«Τον ερωτεύτηκα για πολλούς λόγους. Ο ένας από αυτούς ήταν ότι τα είχε πολύ καλά με τον εαυτό του. Είχε φοβερή αυτοπεποίθηση ως άντρας. Εγώ πάντα αντιμετώπιζα δυσκολίες στις προηγούμενες μου σχέσεις λόγω της οικονομικής μου επιφάνειας. Για τους περισσότερους άντρες ήταν δύσκολο να δεχτούν τη δική μου οικονομική και οικογενειακή κατάσταση χωρίς να αισθάνονται ανασφάλεια. Τον Βύρωνα δεν τον έπιασα ποτέ να αισθάνεται μειονεκτικά ούτε να απειλείται από αυτό.

Το άλλο που με έκανε να τον ερωτευτώ ήταν η επιμονή του. Όπως είπα και στον λόγο που έδωσα την ημέρα του γάμου μας, «ο Βύρων αποφάσισε ότι θα γίνω γυναίκα του» και το πιστεύω αυτό ειλικρινά. Γενικά είναι άνθρωπος που ό,τι βάλει στόχο το καταφέρνει και αισθάνομαι πολύ τυχερή που αποτέλεσα κι εγώ έναν από αυτούς. Όταν γνωριστήκαμε ήμουν σε σχέση, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφερθώ για αρκετό καιρό. Εκείνος, όμως, έκανε υπομονή και η υπομονή αυτή απέδωσε», αναφέρει στη συνέντευξή της, επισημαίνοντας ότι τη διεκδίκησε για καιρό.

Η απόφαση να αποκτήσουν παιδί

«Οι πρώτες συζητήσεις που κάναμε με τον Βύρωνα όσον αφορά την απόκτηση ενός παιδιού, έγιναν όταν ήμουν εγώ 24 ετών. Εκείνος, όντας 16 χρόνια μεγαλύτερός μου, αισθανόταν έτοιμος να γίνει πατέρας. Εγώ τότε ήθελα να ολοκληρώσω κάποιες δικές μου φιλοδοξίες, οι οποίες θα ήταν πιο δύσκολα υλοποιήσιμες μετά τον ερχομό ενός παιδιού. Συμφωνήσαμε λοιπόν να περιμένουμε και ξεκινήσαμε τις προσπάθειες μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μου στην Νέα Υόρκη, όταν ήμουν πια 26 και εκείνος 42. Ο ίδιος στην αρχή της σχέσης μας ήταν πιο έτοιμος να γίνει πατέρας. Έχοντας χάσει και τους δύο του γονείς σε νεαρή ηλικία, η δημιουργία της δικής του οικογένειας ήταν και είναι ακόμα πολύ σημαντική για εκείνον. Ήμουν βέβαιη ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο ήθελα να μείνω για πάντα. Βασικά είναι… υπέροχος άνθρωπος. Είναι ένας άνθρωπος που κατάλαβα από την πρώτη μέρα ότι ξέρει να αγαπάει αληθινά και να προτεραιοποιεί τους ανθρώπους του, όσο απασχολημένος και αν είναι», ανέφερε για τον σύζυγό της.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, ο Βύρωνας Βασιλειάδης είναι ιδιαιτέρως περιποιητικός μαζί της. «Είναι ο πιο φροντιστικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Είναι σαν να είναι έγκυος και ο ίδιος. Είναι πάντα μαζί σε όλες τις επισκέψεις μου στον γιατρό και σε ό,τι άλλο έχει να κάνει με το παιδί μας. Δεν υπάρχει φορά που να μην έχει έρθει μαζί μου σε εξέταση ούτε πριν ούτε μετά την εγκυμοσύνη», λέει συγκεκριμένα.

Οι δυσκολίες

«Χρειάστηκε συνολικά 1,5 χρόνος για να φτάσουμε στη σύλληψη του μωρού μας. Επειδή δεν αντιμετωπίζαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα ως ζευγάρι και ευνοούσε και η ηλικία μου τα καταφέραμε σχετικά γρήγορα. Ήταν ένα σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες περιπτώσεις γυναικών που ακούω ότι προσπαθούν 5,6,7 χρόνια, όμως εμένα μου φάνηκε αιώνιο. Υπήρξαν αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, οι οποίες επηρέασαν αρκετά την ψυχολογία μου και κάπου εκεί ξεκίνησα να μοιράζομαι αυτή μας την διαδρομή μέσω των social media», εξηγεί ακόμα.

Οι σκέψεις για υιοθεσία

«Ενώ δεν έχω καμία ένσταση στην επιλογή μιας τέτοιας εναλλακτικής, εγώ θα προτιμούσα να υιοθετήσω ένα παιδάκι από τα πολλά που έχουν ανάγκη από μια οικογένεια. Η υιοθεσία δεν είναι κάτι που έχουμε αποκλείσει έτσι και αλλιώς. Από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα παιδιά που έχουν στερηθεί τους γονείς τους και εμείς έχουμε την οικονομική δυνατότητα και το απόθεμα αγάπης να προσφέρουμε, δε βρίσκω λόγο να μην το κάνουμε, άσχετα με τη γέννηση του βιολογικού μας παιδιού», λέει αποκαλύπτοντας τις σκέψεις της για υιοθεσία στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ