Μια επική γκάφα έκανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Αυτήν τη φορά το λάθος είχε να κάνει με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και την οποία και αποκάλεσε ως «Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ». Ο Τζο Μπάιντεν υπέπεσε στο γλωσσικό ολίσθημα εξηγώντας γιατί η Κάμαλα Χάρις δεν ήταν στο πλευρό του κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, αλλά έκανε λάθος στον τρόπο με τον οποίο αναφέερθηκε σε εκείνη.

Όπως είπε ο Τζο Μπάιντεν «υπάρχει μια αλλαγή στον προγραμματισμό σχετικά με το ποιος βρίσκεται εδώ γιατί ο σύζυγός της «Πρώτης Κυρίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό». Η γκάφα έγινε άμεσα αντιληπτή από συνεργάτη του Προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος και τον διόρθωσε ενώ στο βίντεο ακούγονται και γέλια από κάποιους από τους παριστάμενους στην αίθουσα.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι ο σύζυγος της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Νταγκ Έμχοφ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό κι έτσι η Καμάλα Χάρις δεν μπορούσε να συμμετέχει δια ζώσης στις υποχρεώσεις της.

Θέλοντας πάντως να αστειευτεί για το λάθος του ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε απευθυνόμενος στη σύζυγό του, Τζιλ που βρισκόταν μαζί του: «Είμαι ο Τζο Μπάιντεν. Είμαι ο σύζυγος της Τζιλ και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

Δείτε πως αποκάλεσε ο Τζο Μπάιντεν την Καμάλα Χάρις:

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, πάντως, η Χάρις η οποία ήταν μαζί με τον Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε αρνητική στον κορονοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ