Το ημερολόγιο έγραφε 17 Απριλίου του 2012 όταν ο σπουδαίους τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή. Έφυγε ξαφνικά στα 64 του χρόνια έπειτα από πνευμονικό οίδημα. 10 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα χωρίς τον Δημήτρη Μητροπάνο, μα η φωνή του σπουδαίου ερμηνευτή του λαϊκού τραγουδιού και το πάθος με το οποίο έμοιαζε να κάνει την κάθε λέξη που τραγουδούσε δική του παραμένουν αναλλοίωτα στα αυτιά των θαυμαστών και των συναδέλφων του.

«Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια και μου φαίνεται σαν χθες όταν χόρεψες το τελευταίο σου ζεϊμπέκικο στο live που είχαμε στο Ηράκλειο Κρήτης στα τέλη Μαρτίου του 2012», γράφει ο Δημήτρης Μπάσης για την τελευταία φορά που τον είδε τον Δημήτρη Μητροπάνο να χορεύει το λεβέντικο ζεϊμπέκικό του.
«Την επόμενη μέρα επιστρέφαμε Αθήνα, χαιρετηθήκαμε και είπαμε καλές γιορτές για το Πάσχα. Δυστυχώς δεν τα ξαναείπαμε ποτέ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήσουν ο πιο γενναιόδωρος από όλους όσους έχω συνεργαστεί.», λέει ακόμα και σήμερα ο τραγουδιστής που δεν τον ξεχνά.
«Μας λείπεις πολύ και όσο θα τραγουδάω, θα λέω τα τραγούδια σου», υπόσχεται ο Δημήτρης Μπάσης.

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια και μου φαίνεται σαν χθες όταν χόρεψες το τελευταίο σου ζεϊμπέκικο στο live που είχαμε στο…

Posted by Dimitris Mpasis – Δημήτρης Μπάσης on Sunday, April 17, 2022

Σε αφιέρωμα για τον Δημήτρη Μητροπάνο στο «Κ» της Καθημερινής» ο Δημήτρης Μπάσης αναφέρει μεταξύ άλλων πως όταν πρωτοσυνεργάστηκαν πήγαινε νωρίτερα στο μαγαζί για να μπορούν να περνούν χρόνο μαζί κουβεντιάζοντας. «Ανταμώσαμε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2002 για τη συνεργασία μας στην “Ιερά Οδό” μαζί με τον Πασχάλη Τερζή. Θυμάμαι ήταν γενναιόδωρος στη σκηνή, καθώς με άφηνε πάντα να λέω τραγούδια του, και πολύ προστατευτικός στις κουβέντες μας. Έφτανα νωρίς στο μαγαζί για να απολαμβάνω μαζί του τον καφέ στα καμαρίνια, εκείνος συνήθιζε να πηγαίνει τουλάχιστον δύο ώρες πριν. Σαν πατέρας με συμβούλευε να αποφεύγω την εφήμερη επιτυχία και να πιστεύω στη σκληρή δουλειά», περιγράφει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ